donderdag, november 14

VOORUITBLIK FESTIVALSEIZOEN 2012

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ook 2012 zal er voor iedere muzieksmaak de nodige concerten en festivals te bezoeken zijn! Wij willen uiteraard tijdig starten met de overzichten en nemen alvast een kijkje wat er zoal geboden zal worden:


Punk- en de metalcore fans hebben hun eerste belangrijke afspraak op Groezrock 28 en 29 april 2012 net zoals elk jaar zal Meerhout tijdelijk het mekka voor punk- en metalcoreliefhebbers zijn. Info: Groezrock 2012 zal op zaterdag 28 en zondag 29 april 2012 plaatsvinden in Meerhout te België. Kaarten kosten €110,- en voor de camping betaal je €15

Meer info: http://www.groezrock.be


De Reggea fans onder ons kijken uiteraard nu al uit naar alweer een nieuwe editie van REGGEA GEEL… dus iedereen die houd van reggae muziek – dansen – lekker en exotisch eten – een super gezellige sfeer en een aangenaam publiek van alle soorten mensen noteert alvast dit festival aan in zijn/haar agenda!

Meer info: http://www.reggaegeel.com


Nog meer metal zal “donderen” over de Kempense Gemeente Dessel op de jaarlijkse afspraak van Graspop Metal Meeting 22/23/24 juni 2012 waar weliswaar (nog) niet veel namen bekend zijn, maar hier is alvast wat we hebben: bands: Emmure, Winds of Plague, Skeletonwitch, Ensiferum, Winterfylleth, H2O, Comeback Kid, Nasum, Obituary, Death Angel, August Burns Red, Sacred Reich, Paradise Lost, Sick Of It All, Lamb of God, Amon Amarth, Children of Bodom, Dimmu Borgir, Trivium, Motörhead, In Flames, Killswitch Engage, Hatebreed, DevilDriver, Exodus, Alestorm, Europe, Leprous, Ihsahn, As I lay Dying, Unearth, Texas In July, Pennywise, Slayer,
Tickets:
Combiticket (22-23-24 juni): 150 euro, excl. servicekosten
Combiticket (22-23-24 juni) + Boozebag: 200,00 euro, excl. servicekosten
Dagticket vrijdag 22 juni: 80 euro, excl. servicekosten
Dagticket zaterdag 23 juni: 80 euro, excl. servicekosten
Dagticket zondag 24 juni: 80 euro, excl. servicekosten
Boozebag: 50 euro  –  Locatie: Dessel  –  Camping: Aanwezig

Meer info: www.graspop.be


Het wereldmuziekfestival Couleur Café is uitgegroeid tot een absolute topper in het drukke festivalseizoen. Sinds de eerste editie in 1990 bleef het maar groeien, zodat het tegenwoordig meestal op voorhand al helemaal uitverkocht is. Drie dagen lang wachten bekende en onbekende namen uit de hele wereld een warm onthaal en laten Belgische artiesten zich van hun meest exotische kant zien. Maar ook naast de podia gebeurt er heel wat, van tentoonstellingen over workshops tot stomende afterparties. Wij mochten verleden jaar 2 winnaars verbleiden met een duo all in ticket en ook dit jaar zullen we proberen enkele van onze lezers aan dit bijzondere highlight in de festivalkalender gratis te laten deelnemen! Er zijn grote bouwwerken gepland op het festivalterrein, dat voor een groot deel tot een werf wordt herleidt. Gelukkig kunnen de organisatoren een volledig nieuwe zone op Tour & Taxis inpalmen! Een uitgelezen moment dus om enkele extra’s toe te voegen. Wat er precies verandert, houden ze nog geheim. Maar er zijn mogelijkheden zat om deze fantastische festivalsite origineel in te pakken! Noteer alvast 29, 30 juni en 1 juli 2012 in jullie agenda.

Meer info: http://www.couleurcafe.be/nl/couleur_cafe/home-270.html

Tomorrowland, één van de snelst groeiende festivals in Europa, en elk jaar opnieuw een enorm succes. Voor de eerste keer in zijn bestaan, bestond het festival uit 3 dagen! Elke dag vond je 60 000 festivalgangers in de Schorre, genietend van de dance muziek en de bijzondere sfeer die elk jaar opnieuw gecreëerd word. Algemene info 2012: Locatie: De Schorre, Boom, België Datum: nog niet bekend (2012)  (vanaf nu 3 dagen!)

Meer info: http://tomorrowland.be


Als we even vooruitblikken bij de buren zien we dat ook bij het Duitse Burg Herzberg Festival de voorverkoop alvast gestart is en dat doorgaat van 19 tot 22 juli 2012. Enkele eerste namen: The Tubes, Wishbone Ash en Deadman! Zalu bericht inmiddels al enkele jaren over dit “hippie” festival dat sinds 1968 bezoekers van alle slag aantrekt en ondanks zijn “leeftijd” nog lang niet aan stoppen denkt, integendeel het bezoekersaantal blijft jaar na jaar gestaag steigen… In 2011 mochten niet minder als 25 van onze lezers GRATIS van dit festival genieten, kijk dus ook dit jaar uit naar onze wedstrijden…

Meer info: http://www.burgherzberg-festival.de

Verder niet onbelangrijk bij onze Duitse buren is het Wacken Open Air fesitval dat doorgaat van 02 tot 04 augustus. Een ware hoogmis voor Europese metal fans en dit festival word niet voor niets vergeleken met een dorp, aangezien voor drie dagen het landelijke dorpje duizenden “inwoners” rijker word… Dus als je een van de grootste metalfastivals niet wil missen, deze dagen blokeren in je kalender!

Meer info:  http://www.wacken.com/en/woa2012/


Ondanks het noodweer dat toesloeg op Pukkelpop 2011 gaat Pukkelpop 2012 door. drie dagen, acht podia, een mix van de beste bands, dj’s en randanimatie van het moment in combinatie met een eigenzinnige focus op de artiesten van morgen. Dus op 16/17 & 18 Augustus 2012 zal er naast de nodige aandacht voor het noodlottig pukkelpopjaar 2011 veel plaats zijn voor opnieuw een succesvolle pukkelpop editie 2012!

Meer info: http://www.pukkelpop.be/nl/homepage
Uiteraard is dit slechts een kleine greep uit het rijke Belgische festivalaanbod, maar we wilden jullie alvast “op de goede weg zetten” en net zoals de voorbije jaren zal je via ZALU perfect op de hoogte blijven van JOUW festivalkeuzes!
Ook in 2012 zullen we zeker en vast ook versterkt aandacht schenken aan de iets alternatievere muziekkeuzes zoals wereldmuziek, metal, hardcore, reggea maar zeker en vast niet “ten koste” van de meer populaire muziekgenres!

Dirk Van Elslande

Share.

About Author

Leave A Reply

*