dinsdag, februari 19

7 weetjes over de Songfestival finale!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

dyn006_original_770_301_xpng_2616433_4c1362a68c2de190e70f845198bc0274.21. BELGIË: Niemand minder dan wereldster Sia tweette onder de indruk te zijn van onze Loïc Nottet nadat ze zijn ‘Chandelier’ cover ontdekte.

2. SPANJE: Voetbalfans, opgelet! De Spaanse zangeres kan je herkennen als de partner van Manchester United speler David de Gea. Edurne zelf is een superster in haar thuisland en verdedigt de Spaanse kleuren met ‘Amanecer’.

3. ITALIË: De heren van Il Volo hebben in België hun strepen al verdiend. Hun debuutalbum bestormde ook hier de charts, in Wallonië stonden ze zelfs op #3 in de Ultratop! Met ‘Grande Amore’ en hun indrukwekkende klassieke stemmen won Il Volo al het festival van Sanremo, nu ook het Songfestival?

4. AUSTRALIË: Australië gaat niet licht over hun debuut op het Songfestival. ‘Tonight Again’ wordt gezongen door de ontzettend populaire Guy Sebastian, die destijds de eerste Australian Idol won. Ondertussen heeft hij 8 top 10 albums achter zijn naam, werkte met grote sterren als Robin Thicke en John Mayer, zetelde in de Australische X Factor jury en scoorde met ‘Like A Drum’ een hit tot in Amerika.

5. FRANKRIJK: Onze zuiderburen sturen Lisa Angell naar Wenen met ‘N’Oubliez Pas’, een nummer dat geschreven werd door Robert Goldman. Een man met een palmares om u tegen te zeggen: van songs voor Céline Dion en Patricia Kaas tot het Songfestivalsucces van Natasha St-Pier.

6. CONCHITA WURST: De Oostenrijkse diva, die net haar debuut ‘Conchita’ uitbracht, trok na haar overwinning vorig jaar de wereld rond en trad daarbij zelfs op in het Europees Parlement!

7. PLAYLIST: Wie niet kan wachten tot zaterdag kan nu alvast in de sfeer komen met de Songfestival playlist van Filtr Belgium. Je hoort er kanshebbers van dit jaar naast klassiekers als Céline Dion, Johnny Logan en Helena Paparizou. Luisteren kan hier op Spotify en hier op Deezer!

Share.

About Author

Leave A Reply

*