vrijdag, juli 10

CD REVIEW: Discobaar A Moeder – 2x dubbel CD (Universal)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

2de vitesse frontje cd met stubru logo discobaar a moeder“VOLLE GAS” – de 1e dubbelcd van Discobaar A Moeder (Universal) is nog steeds overal te verkijgen!
Vanaf 14/08 is “2de VITESSE” ook overal te koop: weer een dubbele compilatiecd bij Universal, maar deze keer met extra’s: vocale intermezzo’s én overal een klein presentje in verstopt!

NOG NIEUWS: heel de zomer lang draait Discobaar A Moeder van 23u tot 24u (week om week af) 6 avonden per week plaatjes op Studio Brussel!
De eerste show is te horen op maandag 6 augustus.

amoederDiscobaar A Moeder, een ondertussen legendarisch Antwerps fenomeen, draait al mee van in 2002. Het begon als een cafégrap van twee bevriende vinylfreaks, de grap houden ze er in, van draaien in een café genieten ze nog steeds, maar van een groots festival op z’n tijd zijn ze niet vies.

Met hun platenbakken vol 45-toeren plaatjes draaiden ze ondertussen van in de kleinste bruine cafés tot in de grootste sportpaleizen en van Laundry Day tot op de Night of The Proms. Telkens twee platen netjes aan elkaar mixen is niets voor deze heren. Ze vegen alle DJ-regels vierkant aan hun broek, zingen soms zelf gezellig mee en spelen liever wat het publiek wil dan wat toevallig in een of andere hitparade staat.  Als geen ander krijgen ze een massa aan ‘t dansen waarbij geen enkele muziekstijl gemeden wordt, zodat zelfs de meest introverte ziel uit zijn cocon breekt.

Motto’s als “mixen kunnen wij ni fixen maar feesten gade gelak de beesten” en “zweten gelak een spons, houd’uw vrouw in ‘t oog of z’ is van ons” knallen vaak door de boxen en voor een muzikaal intermezzo of een live gezongen lied draaien de mannen hun hand niet om. .

“Assekik zeg discobaar zegde golle a moeder, DISCOBAAAAAAR……….. A MOEDER!”

VOLLE GAS” is de eerste Discobaar A Moeder-compilatiecd (oranje) “2de VITESSE” de opvolger (de blauwe)
Een dubbelcd met klassiekers en favorieten: feesten én ontdekken dus.
(je kan deze bij de discobaar bestellen: info@discobaaramoeder.be of gewoon in de winkel kopen)

SLOTSOM:

Doorgedraaid (letterlijk en figuurlijk), bangelijk (zoals ze in Antwaarpe zegge), De MAX, en zo kan ik nog wel even doorgaan om de ‘Discobaar’ te beschrijven…boekje_front(1)

Feit is en blijft dat ze opvallend zijn en vooral ze zijn GOED! Wij beluisterden de beide CD’s van dit opmerkelijke duo en we zijn (nog meer) verkocht! Een verzameling muziek die iedereen kent – van jong tot oud – en als je het (nog) niet zou kennen (shame on YOU) dan moet je het leren kennen!

Black Betty – Rivers Of Babylon – M’n Air Hostess – Right Place, Wrong Time om er maar enkele van de zovelen te noemen. De dubbel cd’s zijn beide opgedeeld in een CD ‘Klassiekers’ en een CD ‘Favorieten’ (telkens voorzien van een typische A Moeder intro) zijn beide juweeltjes die gewoon niet in je collectie mogen ontbreken.

Een favoriet nummer benoemen ga ik niet doen, er staan op de beide cd’s in totaal 85 tracks en alle 85 behoren tot mijn favoriete muziek!

Zoals ze het zelf zeggen: De liefde voor da klein plaatje is ongelooflijk veel groter als da gaatje! Meer kan en hoeft er niet vermeld te worden!!!

DVE
copy ZALU

hieronder een oplijsting van nakende openbare moederfeesten: alleman welkom dus!

za  29/08/2015 Boerenrock, Kortenaken 1u- 3u Boerenrock.be
zo 30/08/2015 Maanrock, Mechelen 21u30-23u Maanrock.be
za 5/09/2015 Laundry Day, Antwerpen 18u30-19u30 laundryday.be
za 12/09/2015 Comadreja, ‘s Gravenwezel 22u30- 24u comadreja.be
zo 20/09/2015 Krugerkross, Borgerhout 15u-18u krugerkross.be
vrij 25/09/2015 CD Release Feest, Roma Borgerhout UITVERKOCHT 20u30-1u deroma.be
Share.

About Author

Leave A Reply

*