zaterdag, augustus 15

CD REVIEW: Irdorath – Dekonstrukteur des Fleisches

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De geschiedenis van deze black/death metal groep begint in 2005. Markus (gitaarspeler) en 3 andere musici richten Irdorath op. Hun eerste demo: ‘Erwachen’ en hun eerste studio album: ‘Götterdämmerung’ (Label Black Lava Records) werden gereleased en verschillende shows werden gespeeld in Oostenrijk. Veranderingen aan de lineup kwamen boven bij het werken aan het tweede album. Thomas name de drums over en Esche werd de nieuwe gitarist.

Het tweede album ‘Dekonstrukteur des Fleisches’  werd in de ‘Sountempel Studio’ met producers Stefan Traunmüller afgewerkt. De toenmalige zanger en basspeler zijn vanwege timing problemen uit de band gestapt. Marcus werd bovenop zijn taak als gitarist, ook nog vocalist, en de ontbrekende bassist werd aangevuld met Mario, met deze line up is is Irdorath compleet en dat laten zich merken on stage. Massacre Records staat in voor de wereldwijde release van ‘Dekonstrukteur des Fleisches’. En voor zij die al laaiend zijn van de cd is er meer fantastisch nieuws: Irdorath werkt al aan hun volgende album.

Een instrumentaal zeer sterke cd, het eerste nummer dat door mijn speakers barstte was: ‘Bald Ersäuft die Menschenbrut’. Een iets ‘rustiger’ nummer was: Stummheit. Of dat dacht ik want de eerste minuut is de intro waarna het ruwere werk de bovenhand krijgt. Een melodisch interessant nummer is: ‘Spiegelscherben’.

TRACKS
1. Dekonstrukteur des Fleisches
2. Freitodzwang
3. Blindheit
4. Unter flammenden Laternen
5. Stummheit
6. Fleischgeword`ner Antigott
7. Bald ersäuft die Menschenbrut
8. Das stolze Tier
9. Spiegelscherben
10. Taubheit

LINE-UP:
Markus Leitner (Guitar & Vocals)
Manuel Eschenauer (Guitar)
Thomas Leitner (Drums)
Mario Jackisch (Bass)

Review: Bart Verbeke

Share.

About Author

Leave A Reply

*