donderdag, mei 13

CD REVIEW: The Red Hot Chili Peppers – THE GATEWAY (Warner Music)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

De Red Hot Chili Peppers komen 5 jaar na hun laatste album ‘I’m With You’ terug met een gloednieuw album ‘The Getaway’. De Chili Peppers hebben voor ‘The Getaway’ samengewerkt met superproducer Brian Burton ook bekend als Danger Mouse. Het album bevat 13 nieuwe tracks waaronder de nieuwe single Dark Necessities.

Red Hot Chili Peppers - The GetawayDe Red Hot Chili Peppers is een van de meest succesvolle acts in de rockgeschiedenis. Zanger Athony Kiedis, bassist Flea, drummer Chad Smith en gitarist Josh Klinghoffer, verkochten meer dan 60 miljoen albums en wonnen zes Grammy Awards (waaronder Best Rock Album voor Stadium Arcadium, Best Rock Performance By a Duo or Group voor Dani California, Best Rock Song voor Scar Tissue en Best Hard Rock Performance With Vocal voor Give It Away). De band is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in april 2012.

SLOTSOM:

Een nieuwe plaat? EINDELIJK!

In 2014 kwamen de Red Hot Chili Peppers samen met een nieuwe producer: Brian Burton, beter bekend als Danger Mouse (Gnarls Barkley, Gorillaz). Als producer had hij eerder goede dingen gedaan met onder andere het rockduo The Black Keys. Nu viel de keuze op hem om het geluid van de Red Hot Chili Peppers een nieuwe vernislaagje te geven.

Het geheel is inderdaad vernieuwend en heeft een verfrissende sound die zowel de hardcore fans als ook een bredere fanbase zal weten aan te spreken.

Het is ondertussen maar liefst het 11e album dat de Peppers uit brengen en ze bewijzen nog maar eens probleemloos dat ze één van de grootste bands op de wereld zijn. Het eerste nummer Dark Necessities zat er in elk geval al meteen op. Anthony, Flea, Chad en Josh zijn dus hélemaal terug. En hoe…

Als ik een favoriet nummer moet aanduiden (HEEL moeilijk op een Peppers album!!!) ga ik toch voor track 6 ‘Sick Love’ gewoon omdat dit volgens mij het puurste Peppers nummer op dit album is. Maar dit is uiteraard mijn persoonlijke voorkeur en zoals ik al zei het HELE album is simpelweg geweldig te noemen.

DVE

copy ZALUwarnermusic_logo_3

Verenigde Staten
Rock / Funk
Label: Warner Bros.

Tracklist The Getaway:

 1. The Getaway
 2. Dark Necessities
 3. We Turn Red
 4. The Longest Wave
 5. Goodbye Angels
 6. Sick Love
 7. Go Robot
 8. Feasting On The Flowers
 9. Detroit
 10. This Ticonderoga
 11. Encore
 12. The Hunter
 13. Dreams Of A Samurai

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*