woensdag, mei 22

Radio 1 Sessies nu op CD en Digitaal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Juicht, juicht, bazuint het uit!

 radio1packsh

Na vijf edities van de Radio 1 Sessies is er nu de dubbele compilatie-cd. Dit een “best of” noemen is de zaak oneer aandoen.

DOWNLOAD FROM iTunes HERE

Wie kan nog zonder spieken opnoemen wie er allemaal te gast was op de Radio 1 Sessies van 2008 tot en met 2012? Niemand, wij zelfs niet en we zitten er nochtans elke keer tot over onze oren in.

Wacht, toch even proberen: in 2008 waren de curators Arno, Eva De Roovere, Monza, Raymond van het Groenewoud en Daan, in 2009 waren dat, euh, Bart Peeters, Vaya Con Dios, Axelle Red, en oh ja, Gabriel Rios en Stef Kamil Carlens, maar in welke volgorde ook alweer? 2010? Ja, dat was het jaar dat we in Studio 5 aan de Reyerslaan zaten, en niet in het Amerikaans Theater, dus dat moeten toen geweest zijn: Admiral Freebee, Lady Linn, The Scabs, De Mens en Ozark Henry – jaja, dat weet ik nog zeker, Piet Goddaer was zijn stem kwijt en eindigde met een instrumentale versie van zijn toenmalige single (!). Dan, 2011, opnieuw naar het Amerikaans Theater, dus dat was Milow op maandag en Hooverphonic op vrijdag, en daar tussenin, euh, juist ja: Flip Kowlier, Das Pop en Gorki. En dit jaar, dat is gemakkelijk, dat ligt nog vers in het geheugen: Roland & Steven De bruyn, Jef Neve, Yevgueni, Jasper Steverlinck en Absynthe Minded.

Goed, de 25 curators hebben we dus, maar die hadden elk nog eens tussen 4 en 8 gasten per avond. Geen mens kan dat bijhouden. Of ook: het was onmogelijk om van iedereen een nummer op deze dubbelaar te krijgen. Kill your darlings. Het waren soms harde keuzes, want kiezen is ook laten vallen. Maar… wat overblijft zijn 35 fan-tàs-tische nummers, 35 unieke songs, 35 pareltjes.

Uiteraard hebben we vooral de kaart getrokken van de onuitgegeven duetten (of meer). Milow met zijn ontdekking Selah Sue, Ozark Henry met Stef Kamil Carlens eenvoudigweg rond de piano van Jef Neve, Gabriel Rios en Flip Kowlier in een pakkend nummer van Ween, Mauro die met Monza het Amerikaans Theater uit zijn voegen schreeuwt, we zitten nog maar aan track 4 en we zouden zo nog even kunnen doorgaan. Ook ontdekkingen tijdens de Radio 1 Sessies: we horen prille bijdragen van Hannelore Bedert, Geike (voor het eerst solo), Gregory Frateur, Reena Riot, Geppeto and the Whales en SX. Of oude knarren die zelden of nooit buiten komen, maar op onze simpele vraag een uitzondering maakten, zoals Jan De Wilde bij Bart Peeters en vooral Lieven bij Yevgueni. Niet alleen uniek, dit is gewoon geschiedenis!

Deze CD ligt nu in de winkel en op 25 december onder je kerstboom. Je kan hem ook digitaal in huis halen via i-Tunes. Hoe je het ook doet, in huis halen is gewoon verplicht! Ik wens je er even veel plezier mee als wij er vijf jaar lang aan hebben gehad om de Sessies in elkaar te steken. Op naar de volgende editie!

Jan Sprengers

CD 1 CD 2
01 Milow & Selah Sue – Building Bridges 01 Admiral Freebee, Steven De bruyn & Roland – Little Village
02 Ozark Henry, Stef Kamil Carlens & Jef Neve – Indian Summer 02 Jasper Steverlinck & Ozark Henry – Dear Grass Widow
03 Gabriel Rios & Flip Kowlier – Buenas Tardes Amigo 03 Absynthe Minded & Tom Lanoye – Multiple Choice / Nu Nog
04 Monza & Mauro – Helter Skelter 04 Reena Riot – The Dog
05 Triggerfinger & Hooverphonic – Love Lost In Love 05 Milow & Yevgueni – The Kingdom
06 Arno, Roland & Paul Couter – Rollin’ & Tumblin’ 06 The Scabs – Hard Times
07 De Mens – Ergens Onderweg 07 Spinvis – Bagagedrager
08 Dorleac – Tommy And The Whale 08 Geppetto & The Whales – Duquesne’s Horse
09 Jasper Steverlinck – Broken Dancer 09 Pieter-Jan De Smet & The Rhythm Junks – Concussion
10 Hannelore Bedert – Altijd Nooit Meer 10 Monza & Gregory Frateur – Fifteen Feet Of Pure White Snow
11 Meuris & Hooverphonic – Een Heel Klein Beetje Oorlog 11 Arno – Ratata
12 Lieven & Yevgueni – Neerhof 12 School Is Cool – In Want Of Something
13 Flip Kowlier – Ik Ben Moe 13 Das Pop – Wings
14 Amatorski – Same Stars We Shared 14 Gorki & SX – Grote Stoute Orka
15 Steven De bruyn & De Mens – Irene 15 Raymond van het Groenewoud & Gouden Vleugels – Zoals Gewoonlijk
16 Stef Kamil Carlens & The Scene – Mooi 16 Bart Peeters & Jan De Wilde – Een Vrolijk Lentelied
17 Vaya Con Dios & Geike Arnaert – Pack Your Memories
18 Lady Linn & Paul Michiels – This Masquerade
19 Daan & Jef Neve – Shipbuilding
Share.

About Author

Leave A Reply

*