vrijdag, augustus 7

Apple opent in Italië eerste Europese iOS App Development Center

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Apple opent in Italië eerste Europese iOS App Development Center

Gericht op kennisverwerving en ondernemerschap van nieuwe lichting ontwikkelaars

Think_Different_5_by_rubasu_1920x1200ROME, 21 januari 2016 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat het eerste iOS App Development Center van Europa zal worden opgezet in Italië. Jonge ontwikkelaars leren daar hoe ze iOS-apps kunnen maken voor het meest innovatieve app-ecosysteem ter wereld.

Het iOS App Development Center zal worden ondergebracht bij een gelieerde onderwijsinstelling in Napels, waar de docenten een speciaal afgestemd lesprogramma gaan aanbieden om toekomstige Apple ontwikkelaars klaar te stomen. Daarnaast gaat Apple samenwerken met diverse partners in Italië die speciale Developer-trainingen gaan geven. Deze trainingen vormen een aanvulling op het lesprogramma, zodat de studenten zich verder kunnen specialiseren. Naar verwachting zal dit initiatief van Apple op een later tijdstip navolging vinden in andere landen.

“In Europa zijn ongelooflijk creatieve ontwikkelaars gevestigd. We zijn dan ook blij dat we de volgende generatie ondernemers in Italië via ons onderwijsaanbod op weg kunnen helpen”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Onder meer vanwege het enorme succes van de App Store van Apple zijn er in Europa meer dan 1,4 miljoen banen bijgekomen. Daardoor ontstaan er ook allerlei nieuwe mogelijkheden voor mensen en bedrijven in Europa.”

Apple is een belangrijke banenmotor in Europa. Het succes van het Apple ecosysteem heeft geleid tot meer dan 1,4 miljoen banen, waarvan 1,2 miljoen banen zijn toe te schrijven aan appontwikkelaars, software-engineers en ondernemers die apps ontwikkelen voor iOS. Ook betreft het niet-IT-banen die (in)direct met de app-economie te maken hebben.*

Dankzij de ongekende groei van de App Store hebben ontwikkelaars in Europa een omzet van meer dan € 10,2 miljard behaald met de wereldwijde verkoop van hun apps.

In Italië zijn meer dan 75.000 banen direct te herleiden tot de App Store en de ontwikkelaars in dat land doen het uitstekend. IK Multimedia heeft zijn eerste app in 2009 uitgebracht en sindsdien zijn de apps van dit bedrijf meer dan 25 miljoen keer gedownload. Het in 2013 uitgebrachte Musement is inmiddels verkrijgbaar in zeven talen, bevat informatie over 300 steden in 50 landen en is ideaal voor toeristen die ter plekke een excursie of museumbezoek willen boeken.

Roberto Macina, CEO en oprichter van Qurami, zegt: “De voortdurende innovatie die Apple laat zien is voor ons een grote bron van inspiratie. Wij doen ons best om de allerbeste mobiele apps te maken en het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Het app-ecosysteem van Apple is een belangrijke pijler van ons bedrijf. Door Qurami te maken voor de verschillende besturingssystemen van Apple, kan iedereen met een iPhone, iPad en Apple Watch gebruikmaken van onze app.”

Er zijn tal van bedrijven die moeten uitbreiden vanwege de werkzaamheden voor het Apple platform, waar in Europa honderdduizenden banen mee gemoeid zijn. Het in Milaan gevestigde Laboratorio Elettrofisico produceert zeer geavanceerde magnetische apparatuur. De technologie van dit bedrijf heeft een aantal belangrijke magnetische voorzieningen mogelijk gemaakt voor Apple producten. Apple werkt ook samen met enkele toonaangevende Europese fabrikanten van MEMS, micro-elektromechanisch systemen, die de productie van minuscule componenten voor de sensoren en audiovoorzieningen van iOS-devices mogelijk maken.

* Schatting van aantal nieuwe banen gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door Dr. Michael Mandel, Progressive Policy Institute. “App Economy Jobs in Europe”, 21 januari 2016.

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, OS X, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

http://www.progressivepolicy.org/blog/app-economy-jobs-in-europe-part-1/

Share.

About Author

Leave A Reply

*