woensdag, juni 23

Cartoon Network lanceert Ben 10 ‘Omnitrix Glitch’ Microsite

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

‘Het is Heldentijd!’, zo worden kinderen opgeroepen om Ben 10 te helpen om
de Omnitrix te repareren via een gloednieuwe, onderdompelende microsite en coderingsspelletjes

Cartoon Network EMEA kondigt vandaag de lancering aan van een splinternieuwe Ben 10 microsite, barstensvol met spelletjes die kinderen de beginselen van coderen aanleren op een leuke, interactieve manier. Samen met Ben 10 kunnen kinderen missies voltooien om de Omnitrix te herstellen en de dag te redden!

‘Omnitrix Glitch’ bestaat uit vier exclusieve spelletjes, ‘Actie Aanval’, ‘Alien Alert’, ‘Omni Switch’ en ‘DNA Decoderen’, die elk een kernelement van coderen bevatten zoals Commands, Functions, States en Debugging om zo door de levels heen te geraken en Ben te helpen. Na het voltooien van de spellen, zullen kinderen certificaten ontvangen die de codeerprincipes uitgebreid beschrijven die ze hebben geleerd tijdens hun reis doorheen de website. De missies zijn een spannende en uitdagende manier om kinderen de basis van coderen en programmeren te helpen begrijpen terwijl ze onderweg puzzels oplossen en vijanden verslaan.

 Daarbovenop gaat deze gloednieuwe site verder dan de spelletjes door kinderen toegang te geven tot exclusieve content over de werelden van Ben 10’s aliens, alsook de mogelijkheid om meer te weten te komen over elk van de tien aliens, met behulp van profielkaartjes en video’s per personage.

Lesley Bailey, VP, Channel Marketing en Brand Management, Turner EMEA: “We weten dat fans van Ben 10 net zoals Ben willen zijn en daarom zoeken we constant naar nieuwe manieren om hen dieper onder te dompelen in de wereld van Ben en hen zo een rijkere ervaring te bieden. Deze nieuwe site doet dat en zelfs nog meer door voorzichtig de waardevolle, moderne vaardigheid van het coderen te introduceren op een toffe en toegankelijke manier.

De ‘Omnitrix Glitch’ microsite is nu live (ben10-omnitrix.com) in EMEA, waar het beschikbaar is in 17 talen.

Meer info over de coderingsspelletjes op de website:

Actie Aanval – gericht op het concept van ‘Commands’, schotelt dit ‘loop’-spelletje je obstakels voor die je door middel van de juiste commando’s (vb. vlieg, spring, val aan, schiet) moet overwinnen.
Alien Alert – gebaseerd op het concept van ‘Functions’, moeten spelers een reeks van actieknoppen (vb. pijltjes en symbolen) in de juiste volgorde plaatsen om vijanden te verslaan en valstrikken te omzeilen.
Omni Switch – een spelletje met meerdere niveaus dat focust op het codeerconcept ‘States’, wat inhoudt dat je de juiste ‘actie’ moet kiezen die voldoet aan de ‘conditie’. (vb. Als je ‘x’ ziet, dan doe je ‘y’)
DNA Decoderen – met de focus op het principe van ‘Debugging’, zullen kinderen een door elkaar gehaalde alien voorgeschoteld krijgen die ze moeten identificeren en de delen die verkeerd zijn moeten wisselen.

Share.

About Author

Leave A Reply

*