zaterdag, juni 6

Dikke Van Dale een groot succes – Nu ook op Android

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

van_dale_logo_3552Tien jaar na de vorige editie is de nieuwe Dikke Van Dale opnieuw een groot succes. Uit de buitengewoon goede verkoop blijkt duidelijk dat de consument de Dikke Van Dale nog steeds als een schatkamer van de Nederlandse taal, collector’s item of must have beschouwt. Daarmee zijn we erg tevreden!

Lancering met Dimitri Verhulst
Voor de vijftiende editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal alias de Dikke Van Dale werd een unieke campagne op maat van Vlaanderen uitgewerkt. Het eerste exemplaar werd op 5 oktober overhandigd aan schrijver Dimitri Verhulst in het Atomium in Brussel. De Dikke Van Dale bevat:
– 18.000 nieuwe trefwoorden
– 500 illustraties
– 1 jaar gratis toegang tot de Dikke Van Dale Online (inclusief de Van Dale Wiki waarmee de gebruiker zelf woorden, betekenissen, afbeeldingen en filmpjes kan toevoegen)

Hoge verkoopcijfers
Na de succesvolle lancering kunnen we vandaag terugblikken op een buitengewoon goede verkoop. Van de eerste oplage van 25.000 exemplaren werd al een groot deel verkocht. Bobelyn Vé, directeur VBK België: “De nieuwe Dikke Van Dale heeft veel meer te bieden dan de vorige editie. Toch vroeg ik me af wie er nog een papieren versie zou kopen. We zijn dan ook blij verrast dat nog zoveel mensen aan de papieren versie van het Groot woordenboek van de Nederlandse Taal gehecht zijn. Het enthousiasme was groot en overtrof onze verwachtingen.” Peggy Timmerman, Van Dale België, voegt eraan toe: “Zelfs in deze meer en meer digitale wereld heeft het woordenboek der woordenboeken duidelijk nog altijd zijn plaats.”

Nu ook beschikbaar op Android
Sinds kort hebben ook taalliefhebbers met een Android-toestel de Dikke Van Dale overal binnen handbereik. De iOS-versie werd al eerder gelanceerd. De app heeft een strak en eenvoudig ontwerp en bevat extra mogelijkheden, zoals een spelletje spelen, woorden trainen en dagelijks verrast worden met een ander woord. Daarmee is het een absolute must voor taalliefhebbers.

Praktisch
– Dikke Van Dale via de (online)boekhandel, reguliere prijs € 179, ISBN 9789460772221
– Dikke Van Dale 15 (iOS-app) = € 79,99
– Dikke Van Dale 15 (Android-app) = € 79,99
– Dikke Van Dale Online = € 75/jaar (incl. Wiki)
– Dikke Van Dale downloadversie = € 179

Share.

About Author

Leave A Reply

*