zaterdag, juli 20

Microsoft en ontwikkelaars tonen de kracht van het Internet met Internet Explorer 9

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op 16 september 2010  kondigde Microsoft in San Francisco de wereldwijde beschikbaarheid aan van zijn nieuwste internet browser, samen met meer dan 70 top websites en internationale merken die capaciteiten van Windows Internet Explorer 9 in hun webpagina’s inbouwen. Onder hen ook de Belgische sociale netwerksite Netlog. Windows Internet Explorer 9 zal garant staan voor een snelle, gebruiksvriendelijke en betrouwbare browser-ervaring. De browser maakt volledig gebruik van Windows 7 om te focussen op de websites en toepassingen waar gebruikers het meest om geven.

De vernieuwing van Internet Explorer 9 zit onder andere in de ondersteuning van moderne standaarden als HTML5 en dit maakt het voor webontwikkelaars mogelijk om complete webervaringen te creëren en om hun sites en toepassingen zo te maken dat het voorgeïnstalleerde toepassingen lijken waarmee gebruikers willen werken.

“ Wij hebben Internet Explorer 9 aan het werk gezien en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten voor onze sociale netwerksite” zegt Lorenz Bogaert van Netlog. ”De mogelijkheid om een website vast te pinnen aan de taakbalk is voor een website als de onze, waar je verschillende keren per dag naar terugkeert, is zonder meer een grote meerwaarde en met de ‘jumplist’  kan je snel tussen pagina’s kan switchen. Alles voordelen die andere browsers niet hebben. Personalisatie is het a en o van een sociale netwerksite en ook op veiligheid worden bij Netlog geen concessies gedaan. Daarom voelden wij ons goed bij IE8 en met Internet Explorer 9 zitten we op de vlak zo mogelijk nog meer gebeiteld.”

Het vlotte design dat in Windows 7 verwerkt zit zorgt er voor dat de website centraal staat.

“Internet Explorer 9 zorgt ervoor dat websites gezien worden als toepassingen van Windows 7” zegt Jean-Benoit Van Bunnen. “De verbeteringen zorgen ervoor dat websites gezien worden op een manier waarvoor ze echt ontworpen werden, met alle rijkdom en interactiviteit van een Windows-toepassing.”

De navigatieknoppen werden gereduceerd en zitten in een ‘glazen’ kader zodat de web content het belangrijkste wordt. Bovendien wordt het ontwerp van Windows 7 doorgevoerd in Internet Explorer 9 zodat de websites net geïntegreerde toepassingen lijken.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • De vastgepinde websites: Met deze functie kunnen gebruikers hun favoriete websites onmiddellijk openen vanuit de taakbalk van Windows zonder eerst via de browser te moeten gaan, zodat zij snel en gemakkelijk de informatie kunnen consulteren waarnaar zij op zoek zijn. De eigenheid en kleuren van de website zijn terug te vinden in het icoontje en lopen door tot aan de navigatieknoppen.
  • Jumplists: zijn een snelle en gemakkelijke manier om naar een website te gaan zonder eerst de browser te moeten opstarten. Bij vastgepind websites waarvoor ontwikkelaars JumpList toepassingen hebben gemaakt kan je snel en nieuwe mail opstellen, je inbox checken, een muziekzender veranderen, een vriendschapsverzoek accepteren en actueel nieuws raadplegen.
  • Tear-off tabs en Windows Aero Snap Tabs: Vaak heb je meer dan één website nodig om een opdracht uit te voeren. Het ‘afscheuren’ van een tab uit de browser en het gebruik van Windows Aero Snap is een prima manier om twee sites of pagina’s naast elkaar te plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld een video bekijken en tegelijk door je email gaan, of een kaart consulteren en meteen ook de wegbeschrijving. Om een tab af te scheuren moet je er gewoon op klikken en de tab in de hoek van het venster plaatsen. De weergave van de website loopt ondertussen gewoon door, zelfs als je een video afscheurt.

Internet Explorer 9 geeft snelheid een nieuwe definitie door gebruik te maken van de volledige PC

 

Om de prestaties te verbeteren werd er gebruik gemaakt van een nieuwe engine voor Javascript: Chakra die de processoren met meerdere kernen in moderne PC’s gebruikt om belangrijke prestatieverbeteringen te realiseren. Internet Explorer is ook de eerste browser die zijn snelheid genereert door gebruik te maken van de hardware. Hij verplaatst het grootste deel van de grafische verwerking naar de Graphic Processing Unit (GPU) in plaats van naar de CPU. Internet Explorer 9 maakt dus gebruik van 90% van de kracht van de PC, waarop vroegere browsers nooit beroep deden.

Surfen in alle veiligheid, privacy en betrouwbaarheid.

Internet Explorer 9 wordt de veiligste browser op de markt omwille van zijn sterke ingebouwde veiligheidstoepassingen, zijn privacyvoorzieningen en de technologie om gebruikers veilig het internet te laten verkennen.

De veiligheidsvoorzieningen zijn gebouwd op wat al aanwezig was in Internet Explorer 8 zodat surfers zich gewoon geen zorgen moeten maken over mogelijke bedreigingen.

enkele voorbeelden:

  • De download manager met ingebouwde Smart Screen Filter : Internet Explorer 9 brengt de eerste download manager met geïntegreerde Smart Screen malware bescherming en introduceert ook de Smart Screen download reputation, dit is een schitterende functie die reputatiegegevens gebruikt om geen onnodige waarschuwingen meer te geven voor bekende sites, of juist strengere waarschuwingen te geven wanneer een download risicovol is of malware bevat. De download reputation stelt je in staat om in alle veiligheid je beslissingen nemen.
  • De Add-on Performace Advisor: deze waarschuwt gebruikers wanneer toevoegingen hun surfsessie vertragen. Zij krijgen informatie wanneer de oplaadtijd van alle toevoegingen meer dan 0,2 seconden bedraagt. Zo kunnen zij goedgeïnformeerd zelf beslissen welke toevoegingen zij nuttig vinden en welke te traag om minder nuttig zijn.
  • Stabiliteitsvoorzieningen: Tab isolatie, automatisch crash-herstel, herstel uit vastlopen en de add-on adviseur zorgen ervoor dat er geen informatie verloren gaat en dat je kan blijven verder surfen, zelfs als een website niet helemaal correct werkt.

Internet Explorer 9 ondersteunt verscheidene ingebouwde industriestandaarden zoals HTML5, SVG, CSS3 en COM. Op die manier kunnen ontwikkelaars één code schrijven die werkt op alle moderne browsers en er net hetzelfde uitziet.

GROTE verwachtingen voor een betere internetervaring

Gebruikers mogen de lat voor Internet Explorer 9 gerust hoog genoeg leggen. De nieuwste browser van Microsoft gaat de mogelijkheden van het internet volledig ontsluiten, door de kracht van Windows en de moderne hardware. Met Windows en Internet Explorer 9 heeft Microsoft de rol van de browser heruitgevonden zodat het internet aanvoelt als een vooraf geïnstalleerde applicatie op de PC: mooi, overrompelend en uitdagend. Het maakt het internet sneller, mooier en veiliger zoals gebruikers dat verwachten van hun Windows-toepassingen. Microsoft helpt om het internet natuurlijk te doen aanvoelen door de schoonheid ervan open te stellen.

Microsoft heeft duidelijk uit eerdere fouten geleerd en brengt sinds Windows 7 en Office 2010 producten op de markt die degelijk en foutloos werken en er dus zorg voor dragen dat de gebruiker het meeste uit zijn/haar PC kan halen zonder energie en tijd te moeten investeren in slecht werkende systemen. De IE9 zal na de bèta fase zonder twijfel een aanvulling zijn voor elke microsoft gebruiker.

Meer informatie op www.beautyoftheweb.com en www.InternetExplorer9.be

DVE, 2010

Share.

About Author

Leave A Reply

*