zaterdag, juli 20

Microsoft geeft Windows 8 Release Preview vrij

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Microsoft geeft vandaag de Release Preview vrij van zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8. De versie is de laatste in de ontwikkelingsfase en zal nauwelijks verschillen van de uiteindelijke versie. De Windows 8 Release Preview is beschikbaar in 14 talen op http://preview.windows.com

De Release Preview volgt de Consumenten Preview op die in februari gelanceerd werd. Die werd toen meer dan 1 miljoen keer gedownload op nauwelijks 24 uur tijd en was hiermee meteen het meest geteste besturingssysteem ooit.

Nieuwe apps testen

De Windows 8 Release Preview is snel en reageert met zijn nieuwe gebruikersinterface even direct op commando’s via het aanraakscherm als het toetsenbord en de muis. De versie biedt ook enkele nieuwe apps van Microsoft en zijn partners, zoals de Bing Travel, News en Sports apps, net zoals de Games en Music Xbox apps die integreren met de Zune pass. De Windows 8 Release Preview biedt ook serieuze verbeteringen in de Mail, Foto en Contacten apps die eerder al geïntroduceerd werden in de Consumer Preview.

Naast die nieuwe apps kunnen de klanten ook tienduizenden aanpassingen ten opzichte van de Consumenten Preview uittesten, zoals de verbeterde personalisatiemogelijkheden bij het startscherm, een sterkere ondersteuning voor gebruik van meerdere schermen, een eenvoudiger manier om apps terug te vinden in de Windows Store en nieuwe Family Safety functies. De nieuwe Internet Explorer 10 is speciaal aangepast aan toestellen met aanraakscherm. Surfen op het internet met deze nieuwe browser gaat snel en soepel zoals een app. Met de nieuwe functies zoals flip ahead is het ook even intuïtief. Adobe Flash Player is op een touch-vriendelijke en economische manier geïntegreerd in Internet Explorer 10. Het is ook de eerste browser die de ‘niet volgen’ functie standaard op ‘aan’ heeft staan. De gebruiker heeft zo meer controle over zijn privacy.

Interessant upgrade-aanbod

Vanaf 2 juni biedt Microsoft zijn Upgrade Offer aan in 131 landen. Wie vanaf morgen tot en met 31 januari 2013 een Windows 7 PC koopt die voor dit aanbod in aanmerking komt (Home Basic, Home Premium, Professional of Ultimate en met een geldig OEM certificaat), kan zijn besturingssysteem upgraden naar Windows 8 Pro, zodra die algemeen beschikbaar is, voor een geschatte winkelprijs van 14,99 € tijdens de duur van de promotie. De upgrade geeft ook recht op 90 dagen ondersteuning van Microsoft. Dit aanbod is slechts een van de vele die er komen samen met de algemene beschikbaarheid van Windows 8.

Meer informatie over Windows 8 en de manier om Windows 8 Release Preview te downloaden, staat op http://preview.windows.com

Share.

About Author

Leave A Reply

*