zaterdag, juli 20

SOFTWARE REVIEW: Sequel Pro

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

MySQL databanken beheren op Mac, en dat nog eens voor de aantrekkelijke prijs van 0,0 euro. Sequel Pro biedt een openSource pakket waarmee je snel je MySQL databanken aan kan passen.

Wat bracht mij op het idee om een programma als dit op te zoeken? Wel in al mijn jaren met phpMyAdmin waren er verscheidene dingen die me stoorden bijvoorbeeld dat je niet makkelijk records kon toevoegen, steeds dat omslachtige aanmelden, op zoek naar je databank. Ook vaak sommige functies die moeilijk te vinden zijn.

Sequel Pro maakt dit eigenlijk een pak eenvoudiger, je meldt je aan, plaatst de connectie in je favorieten en het enige wat je moet doen in de toekomst is een wachtwoord opgeven. Een je aangemeld bent kan je makkelijk een databank selecteren en krijg je overzichtelijk je tabellen in een menu links. Je kan dan rechts aan de slag in een structuurweergave of een inhoudweergave.

Een nieuw veld ingeven is gewoon kwestie van toe te voegen zoals je het zo ingeven in een tabel in bijvoorbeeld een rekenblad. Hetzelfde geldt voor inhoudt.

Je kan ook werken met tabbladen en het programma maakt ook gebruik van de full screen feature van OS X Lion. Kortom dit programma zal je productiviteit verhogen als het aankomt op databanken beheren of aanmaken.

Wat ook een mooie extra is is dat je makkelijk je databanken van MAMP ook kan openen en bewerken via de Socket aanmeldt functie die in het programma ingebouwd zit.

www.sequelpro.com

Review by: Denis Valcke

Share.

About Author

Leave A Reply

*