zaterdag, juli 20

Zet het einde van het schooljaar goed in met deze Windows apps

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Om het laatste trimester van het schooljaar goed in te zetten kan je een beroep doen op allerlei Windows-apps om spelenderwijs bij te leren. Zowel leerlingen, leerkrachten als ouders kunnen met deze leuke apps aan de slag om hun brein op de proef te stellen op verschillende domeinen.

Education apps screenshotEnkele apps die je zeker moet proberen:

Astronomie
Met de gratis app SkyMap Free hoef je je Windows Phone of tablet maar naar de hemel te richten om te weten te komen welke hemellichamen en sterren zich waar daarboven in real-time bevinden. En het hoeft zelfs niet donker te zijn!
Tekenen
SketchBook Express laat je op een heel intuïtieve manier tekenen op je tablet. Mits je over de juiste hardware beschikt (zoals een Surface-tablet) kan de app zelfs herkennen hoe hard je drukt. Zo is het erg gemakkelijk om grof en snel te tekenen, dan wel fijn en precies.

“Neem een blad papier” – zo ouderwets!
MysteryAssess is een nuttige app voor leerkrachten. Ze kunnen er testen in Word of pdf mee op laden en doorsturen naar hun leerlingen, die de test dan afleggen via hun tablet of smartphone.

Communicatie
Via Lync of Skype kan je met al je klasgenoten communiceren via video, spraak of chat. Je kan ook heel eenvoudig bestanden doorsturen en met meerdere personen in gesprek gaan. Een groepswerk van op afstand met je klasgenoten afwerken – het was nooit zo gemakkelijk!

Samenwerken
Dat je gemakkelijk met anderen kan samenwerken op allerlei bestanden die op je OneDrive (standaard in Windows 8) staan, dat wist je al. Maar als je OneDrive in combinatie met qool gebruikt, wordt het samenwerken plots nog een stuk dynamischer, visueler en zelfs mooier!

Programmeren
Een goed idee voor een app, maar geen kaas gegeten van code schrijven? Geen nood, je hoeft geen geboren programmeur te zijn om met Project Siena Windows 8 apps te maken. Stel simpelweg je eigen app samen aan de hand van de componenten die je voorgeschoteld krijgt. Het resultaat is een echte Windows 8 app, klaar voor de Windows Store!

Presenteren
Heb je steevast last van zenuwen als je een presentatie moet geven voor de klas? Niet gevreesd: met de 9Slides app kan je een Powerpoint- of pdf-presentatie inladen en er spraak of zelfs video aan toevoegen. Zo kan je de presentatie thuis op je gemak opnemen en hoef je in het heetst van de strijd enkel nog op ‘play’ te drukken.

CreateBook
Jeukt het om in je virtuele pen te kruipen en zelf een eBook te schrijven? Dan is CreateBook zeker iets voor jou. Met deze app maak je eBooks op eigen houtje en deel je ze in een handomdraai met je vrienden. Zij kunnen je schrijfsels op hun beurt lezen met CreateBook Reader.

School jezelf bij
Niet goed opgelet tijdens de laatste les statistiek? Wil je je fysicakennis nog wat bijschaven voor die grote overhoring? Kahn Academy biedt meer dan 4.000 educatieve video’s aan over allerhande onderwerpen. Alles wordt op een bevattelijke manier in beeld gebracht. Bijscholen wordt echt een fluitje van een cent!

Aardrijkskunde
Kan je kennis van de landen, hun hoofdsteden en hun locatie op de wereldkaart een opfrissing gebruiken? Geomaster Plus schaaft je kennis bij via allerlei leuke uitdagingen, erg leuk en zelfs bijna verslavend!

Grammatica
Wat is de subjonctief van ‘avoir’ ook al weer? Angry Verbs gaat na hoe goed je werkwoorden kan vervoegen in verschillende talen. Je kiest zelf je taal, werkwoorden en tijden om specifieke struikelblokken aan te pakken. Diezelfde module kunnen ook leerkrachten gebruiken om hun leerlingen over een net aangeleerde vervoeging op de rooster te leggen.

Gaming/Coding
Kodu is een populaire game- en programmeeromgeving die nu ook als Windows 8 App beschikbaar is. Stel je creativiteit op de proef en ontwerp je eigen wereld volgens je eigen logica, zonder met ingewikkelde programmeertaal te moeten werken. Daag nadien je vrienden uit om mee te spelen, kunnen ze je verslaan in je eigen spel?

Verkeer
Wanneer mag je met twee wielen op de stoep parkeren? En wat betekent die omgekeerde driehoek ook alweer? Of je nu voor je theoretisch rijexamen aan het blokken bent, dan wel je al ettelijke jaren je rijbewijs hebt en wil testen hoe het met je kennis van de verkeersborden gesteld is: de app Verkeersborden België legt je het vuur aan de schenen.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*