vrijdag, november 22

Bilzen Mysteries verstopt lichtgevende paaseieren

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alden Biesen opent kasteeltuin voor paaseierenraap na zonsondergang

De origineelste paaseierenraap van het land vind je dit jaar in Bilzen. Op zondag 1 april kunnen kinderen vanaf zonsondergang zoeken naar lichtgevende paaseieren in het sprookjesachtige decor van de Landcommanderij Alden Biesen. Het gaat om een initiatief van de topattractie Bilzen Mysteries dat die avond de poorten van de kasteeltuinen uitzonderlijk opent voor de kleinsten en hun familie.

Coördinator Lore Swennen: “De komende weken worden er op veel plaatsen paaszoektochten georganiseerd, maar met onze lichtgevende eieren zijn we uniek in Vlaanderen en daarbuiten. Als de avond valt op het domein van Alden Biesen en verspreid over de kasteeltuinen lichtgevende eitjes beginnen te schitteren, dan geeft dat een feeëriek beeld. Omwille van het succes van vorig jaar hebben we de capaciteit opgetrokken naar 90 gezinnen. We houden dit bewust kleinschalig om de beleving en de zoektocht zo uniek en intens mogelijk te houden. De inschrijvingen lopen vlot binnen. Reserveren kan nog via www.bilzenmysteries.be”.

Schepen van toerisme Guy Swennen kijkt uit naar de tweede editie van de paaseierenraap bij valavond. “Bilzen Mysteries is een avondattractie waarbij lichteffecten een groot deel uitmaken van de beleving. Dat bracht ons vorig jaar op de idee om een paaseierenraap met lichtgevende eitjes te organiseren. De twee activiteiten sluiten perfect aan op elkaar. Daarom laten we iedere bezoeker ze die avond ook beiden beleven: eerst in de duisternis zoeken naar paaseieren en je daarna laten meeslepen in de unieke sfeer van Bilzen Mysteries. Je krijgt daarvoor een tablet en maakt vervolgens een exclusieve wandeling op het domein van de Landcommanderij Alden Biesen. Gids van dienst is Jan Decleir, die een schitterende rol neerzet als de ‘Heer van Biesen’. Je bent anderhalf uur weg van de wereld. Pure verwondering, goed voor 800 jaar geschiedenis en afgesloten met een indrukwekkend klank- en lichtspektakel.

Chocolade en goud

Naast lichtgevende exemplaren zijn er uiteraard ook de traditionele chocoladen eieren”, stelt Lore Swennen de lekkerbekken gerust. “Nieuw dit jaar zijn de gouden eitjes. De gezinnen die ze vinden, mogen op een later tijdstip nog eens terugkomen naar Bilzen voor een prachtige rondrit met een elektrisch wagentje, inclusief een overheerlijke picknick met lekkere streekproducten. De ideale prijs om binnenkort te genieten van de prachtige bloesems in de hoogstamboomgaarden van Alden Biesen.

Meer info over Bilzen Mysteries en de verlichte paaseieren vind je op www.bilzenmysteries.be

PRAKTISCHE INFO

Datum en uur

Zondag 1 april 2018

20.15 uur:  randanimatie en verwelkoming gezinnen op Bilzen Mysteries.

20.30 – 20.45 uur:  start zoektocht lichtgevende paaseieren

Tussen 21.10 en 22.30 uur:  start Bilzen Mysteries

Deelnameprijs

Volwassenen (vanaf 18 jaar):  €15
Kinderen tussen 6 en 18 jaar:  €12
60+:                                               €12
Kinderen jongeren dan 6 jaar: gratis*

Info en tickets

www.bilzenmysteries.be

Share.

About Author

Leave A Reply

*