zaterdag, juli 20

Het Stripfeest vindt overal in Brussel plaats (2 tot 4 september 2016)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

b5a892791eb357388143cc8a2efe1c2e04e2f36333db857481693e7d1de3d1753b075756Het Stripfeest zal van 2 tot 4 september plaatsvinden in de tenten in het Warandepark, maar ook daarbuiten. Brussel zal meer dan ooit haar titel van striphoofdstad waarmaken. De stripmuren, de musea en de boekenwinkels zullen in de spotlights geplaatst worden en er zullen in Brussel dat hele weekend en ook daarna tal van speciale activiteiten rond het stripverhaal georganiseerd worden.

Ook dit jaar zal Brussel het eerste weekend van september helemaal in het teken van het stripverhaal staan. De gelegenheid om te tonen dat er in Brussel immers heel wat stripverhaalplaatsen te vinden zijn, die meer dan de moeite waard zijn: zo zijn er de 53 stripmuren verspreid over de stad, tal van gespecialiseerde boekenwinkels en musea. Liefhebbers van de negende kunst kunnen hier zeker hun hartje ophalen.

De hotspots voor de stripliefhebbers worden met elkaar verbonden door het Treintje en de Strippas

Alle Brusselse actoren van de negende kunst verenigen zich om aan te sluiten bij het Stripfeest. Een Treintje zal de belangrijkste plaatsen het hele weekend lang met elkaar verbinden. Het zal gratis door de straten van Brussel rijden met vertrek aan de tenten van het Stripfeest. Het neemt de bezoekers mee voor een rondrit van meerdere kilometers en het stopt voor het Stripmuseum, het MoOF (Museum of Original Figurines), het Koreaanse culturele centrum dat zijn tweede striptentoonstelling organiseert, de stripmuren, de gespecialiseerde boekenwinkels en andere sleutelpunten.

Fete de la BD 2013 Stripfeest

Fete de la BD 2013 Stripfeest

Bij deze rondrit hoort ook een gratis Strippas waarmee u korting krijgt in musea en winkels.

Gratis geleide bezoeken

Een andere manier om deze plaatsen te ontdekken is een gratis geleid bezoek met professionele gidsen die gespecialiseerd zijn in het stripverhaal. Zo wordt er een wandeling van anderhalf uur georganiseerd langs de stripfresco’s die verspreid liggen over de Europese hoofdstad: de gidsen zullen vertellen over de aparte geschiedenis van de fresco’s, verloren stukken muur die versierd werden in het thema van een stripverhaal.

U kunt ook kiezen voor een fietstocht van drie uur die vertrekt en aankomt ter hoogte van de BIP (Brussels Info Place) en die niet via de gebruikelijke wegen tot in Laken gaat en daarbij langs pareltjes komt zoals de fresco van Corto Maltèse en het Park van Laken.

De bezoeken zijn mogelijk in het Frans, Nederlands en Engels met regelmatige vertrekuren verspreid over de dag. Voor meer informatie en reservaties kunt u vanaf vandaag terecht op deze link of op de website www.FeteDeLaBD.brussels (Tabblad “de ‘extra’s’ van het Stripfeest  “Rondleidingen”) of gedurende het hele festival ter plaatse aan de infostands.

Fete de la BD 2013 Stripfeest

Fete de la BD 2013 Stripfeest

De speciale activiteiten van het Stripfeest

Daarnaast worden er ook nog originele activiteiten en evenementen georganiseerd.

De Ligue d’Impro zal niet alleen optreden in de tenten, maar zal de liefhebbers ook de gelegenheid geven om volop te genieten tijdens twee optredens in het Théâtre du Marni. De Match d’Impro zal uiteraard in het teken van het festival staan: naast de 3 acteurs zullen ook 2 tekenaars meewerken aan het spektakel. Samen zullen ze een moment van humoristische improvisatie delen waarbij theater en tekenkunst zich zullen vermengen.

Ook de Cinematek speelt mee en toont tijdens het weekend van het Stripfeest één film per dag rond het stripthema. Persoonlijkheden uit de stripwereld waarvan het werk de filmwereld heeft geïnspireerd of omgekeerd zullen “Paul à Québec”, “L’Armée des 12 singes” en “La Planète des Vampires” introduceren. De films worden getoond in originele versie, ondertiteld in het Frans, het Nederlands of het Engels.

In de stad plaats de City 2 van 2 tot 10 september de helden van Robbedoes en het tijdschrift Robbedoes op de voorgrond; het Belgische Stripcentrum nodigt klein en groot uit voor een geleid bezoek aan de tentoonstelling “Frank Pé of de passies van een faun” van de auteur zelf; in het Franstalige Brusselse Parlement viert een retrospectieve tentoonstelling de tiende verjaardag van de Prijs Raymond Leblanc; het Koreaanse culturele centrum organiseert een Belgisch-Koreaanse tentoonstelling rond het thema “Het leven van onze ouders; het cultureel en informatiecentrum van de Japanse ambassade organiseert een tentoonstelling die de toeschouwer uitnodigt om te mediteren over de manga-begrippen aan de hand van een vergelijking van werken uit verschillende periodes; 64_pages wil een springplank zijn voor jonge auteurs door hen de mogelijkheid te bieden om hun werk tentoon te stellen in de Gallery van het Belgische Stripcentrum.

Meer informatie over het Stripfeest vindt u op www.FetedelaBD.brussels.

Share.

About Author

Leave A Reply

*