dinsdag, december 18

MUSICAL REVIEW: Galapremière musical Beauty and the beast

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beauty and the Beast’, een van de meest succesvolle en geliefde musicals (en verhalen) aller tijden, komt vanaf 10 december naar Flanders Expo te Gent. Niemand minder dan de populaire Josje Huisman, gekend van (de toenmalige) K3 speelt de titelrol. Jan Schepens neemt de rol van ‘the Beast’ op zich en speelt mede mee aan de top van deze prachtmusical en dit alles onder leiding van producer Yoshi Aesaert.

Peter Van de Velde, Eline De Munck, Ivan Pecnik, Dieter Troubleyn, Peter Thyssen en Barbara Dex zijn enkelen van de vele bekende gezichten die de topcast vervolledigen.

Ish Ait Hamou (o.a. bekend van ‘So You Think You Can Dance’ en zijn boeken waaronder “Cecile” e.a) staat in voor de ‘Creatieve supervisie Choreografie & Staging’. De regie ligt in handen van Christophe Ameye.

De musical zou voor het Belgische productiehuis Marmalade de eerste stap naar live-entertainment betekenen. Hiermee kondigen ze onmiddellijk een grootse musical van formaat aan en een van Disney’s mooiste klassiekers wat mij betreft. Er werd ons een totaalspektakel beloofd in een originele setting.

Reeds bij het binnenkomen had je reeds een sprookjesachtig gevoel en werden we ondergedompeld in de sfeer der musicals: red carpet, black tie als dresscode en aan de muren enkele doeken met sfeerbeelden van wat ons te wachten staat.

Bij het binnenkomen in de zaal werden onze plaatsen toegewezen, eenmaal plaats genomen kregen we de kans om het prachtige podium en decor te bezichtigen. Een podium in de vorm van een gigantische roos van maar liefst 32m breed en 48m lang en een gigantische roos boven het podium, die de roos onder de stolp (cfr. Film Beauty and the beast) symboliseerde. Bij de aftrap van de musical voerde Yoshi het woord, heette iedereen welkom en wist te vertellen hoe trots hij was op zijn crew! Achteraf bekeken mag hij terecht trots zijn op zijn team! Het harde werk van de voorbije maanden werd omgezet in een wervelend spektakel.

Sinds het begin van de musical zag je menig kindjes op de punt van hun stoel zitten en met verbazing kijken naar al het magische wat er gebeurde in de zaal. Een orkest dat zorgde voor prachtige live muziek, een resem topacteurs en een enthousiast publiek was de perfecte saus voor deze namiddag te laten slagen.

De Engelstalige teksten werden prachtig en correct vertaald en omgezet tot mooie Nederlandstalige liedjes, de speciale effecten waren adembenemend mooi en het decor was prachtig. Eenmaal Belle (Josje Huisman) het podium op kwam werden menig (kinder)harten gestolen. Er werd vol bewondering gekeken en geluisterd en het werd muisstil in de zaal.

Toch werd het geen klassieke musical zoals we reeds kennen, af en toe werd er een inside joke verteld wat vooral door volwassenen werd gesmaakt. Ik denk dan vooral aan Peter Van De Velde die de rol van de gekke Lumière op zich mocht nemen. Insiders als “… so you think you can dance?!” bij een move van zijn tegenspelers (naar choreograaf Ish Ait Hamou) of als opmerking “Oya lélé” naar verwijzing van de hoofdrolspeelster Josje (toenmalige K3-zangeres).

Voor mij bleef de rol van het beest (Jan Schepens) toch wel de meest indrukwekkende rol, een rol op het lijf geschreven en reeds voor de 2e keer gespeeld door deze ras acteur!

Ik kan concluderen dat Marmalade een pracht van een musical én prestatie neergezet heeft. Ik hoop dan ook dat er nog veel mogen volgen van deze prachtige Disney musicals geproduceerd door hen!

Verder kan ik enkel alle kindjes, mama’s en papa’s aanraden om deze voorstelling te beleven samen met hun kinderen! De voorstelling loopt nog tot en met 30 december in Flanders Expo te Gent. Tickets zijn te bestellen via www.ticketmaster.be of telefonisch op 070/660.601 (max. 0.30 cent/minuut) en zijn verkrijgbaar in volgende prijscategorieën:

  • Castle seats: €85
  • Categorie 1: €75
  • Categorie 2: €65
  • Categorie 3: €55
  • Categorie 4: €35

Meer info omtrent deze wondermooie musical kan u vinden op www.beautyandthebeast.be.

Evelien Hertveldt

 

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*