dinsdag, december 18

Road to nowhere | eleven11 artgallery – Beringen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


‘Road to nowhere’ is een expo van fotograaf Hans Put waarbij zwerfvuil het onderwerp uitmaakt. Wandelingen langs de Industrieweg in Beringen leverden genoeg materiaal op voor deze tentoonstelling. Het is niet alleen een artistiek project waarbij zwerfvuil op een ‘mooie’ manier wordt gefotografeerd maar tegelijk een aanklacht is tegen het zwerfvuil dat ons land teistert.
“De kiem van het project is een paar jaar geleden gegroeid toen ik op een wandeling alle zwerfvuil begon te fotograferen. De foto’s van roestige blikjes in het zand of van glimmend plastiek in het gras zorgden voor een mooi artistiek beeld. Toen ik ze in een facebookalbum zette, gaf deze mozaïek van beelden een verbazend mooi effect”, vertelt Hans.


“Toen Helena me vroeg om een expo uit te werken, spookte dit idee terug door mijn hoofd. Ik begon opnieuw zwerfvuil te fotograferen en vertrok thuis via de Industrieweg richting Tessenderlo, een lange saaie weg vol zwerfvuil. Maar toen ik thuiskwam met een lading foto’s, begon het te knagen dat ik het zwerfvuil gewoon had laten liggen. Dit verhaal paste niet bij mijn levensfilosofie”, gaat Hans verder.
“Daarom begon ik op mijn volgende wandeling langs de Industrieweg het zwerfvuil te verzamelen om er dan later thuis collages van te maken en die tot slot te fotograferen. Het zwerfvuil bracht ik naar het containerpark of ging de pmd-zakken in. De cirkel was nu rond.
De wandelingen langs de Industrieweg waren saai en zo kwam ik op de titel ‘Road to nowhere’, bedenkend waar al die vrachtwagens en hun inhoud naar toe gaan…
En zo kwam ook het gelijknamige liedje van Talking Heads in mijn hoofd. In de clip zie je ook een mannetje lopen naar nergens…misschien ben ik dat mannetje wel”, besluit Hans Put.
Deze unieke fototentoonstelling wordt aangevuld door beelden van Canary Pete, Raph Janssen, Kieta Nuij, Luk Luts, Leo Camps, keramiek van Marleen Maris en schilderijen van Helena Olewicz.
Vernissage zaterdag 4 februari om 18u met een welkomstwoord door Marijke Henkens en stand-up comedian Patrick van den Kieboom geeft zijn eigen humoristische mening over zwerfvuil.
Zondag 5 februari welkom voor een glaasje van 14 tot 18u.
Finissage 4 en 5 maart, telkens van 14 tot 18u. met een degustatie van Italiaanse wijnen i.s.m. Selezione Prodotti Italiani.

Share.

About Author

Leave A Reply

*