zaterdag, juli 20

CD REVIEW: Deez Nuts – Word Is Bond (Century Media) + WEDSTRIJD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Press_Cover_01
Je denkt dat je DEEZ NUTS kent? Think again!Press_Logo_01

“Word Is Bond” toont ons frontman JJ Peters in zijn meest reële vorm. Het is een korte, scherpe schok van pure eerlijkheid geleverd in en onnavolgbare old-school stijl, en verkondigt luid en trots dat Peters, gitarist Matt “RealBad” Rogers, bassist Sean Kennedy en drummer Alex Salinger nog niet van zijn te verdwenen uit de scene.

En zeker, Deez Nuts gaat nog harder dan elke andere motherfucker in je omgeveing, maar nu, met “Word Is Bond”, hun vierde album, geproduceerd door Andrew Neufeld (Comeback Kid) en Shane Frisby (The Ghost Inside, Bury Your Dead), confronteert Peters precies wat er gebeurt als het feestje stopt. En met een beetje hulp van zijn maten Drew York (Stray From The Path, die ook te horen is op ‘Party At The Hill’) en Sam Carter (Architects), besloot hij open te bloeien als nooit tevoren.

Press_Photo_01SLOTSOM:

Iedereen ligt wel eens in de knop met zichzelf, ookal ben je JJ Peters en zing je bij DEEZ NUTS. Gelukkig heeft dat als gevolg voor ons dat we een nieuw DEEZ NUTS album krijgen voorgeschoteld met no-bullshit hardcore! Zowel muziek als qua lyrics wil de band tonen dat ze weer wat meer volwassen zijn geworden.

Het combineren van hiphop en hardcore klinkt meteen bijzonder vreemd in de oren, althans als je niet gekend zou zijn met DEEZ NUTS, want deze jongens slagen er keer op keer moeiteloos in om er mee weg te geraken.

Het album gaat van start met Word waarin er lekkere crunchy gitaar riffs een build-up maken tot zanger Peters eenvoudig weg “WORD” schreeuwt. Het nummer, dat meer intro is, vloeit dan over in Yesterday. De toon van het nummer lijkt ook wel wat zwaarder en heeft een minder hoog party-gehalte zoals bij de voorgaande nummers. Naar het einde toe komt het hiphop aspect dan toch weer de kop opsteken. Ook zo het geval bij Face This On My own, waar de hiphop er meteen bijzit en het party-gehalte pieken bereikt. En de gang vocals zijn echte meezingers.

Pour Up en What’s Good? staan tekstgewijs dan wat haaks op het volwassen worden, met zinnen zoals ‘Pour up, roll up, drink up, smoke up. Never let the man hold you down, never grow up.’ Desondanks wel twee goede nummers.

Behind Bars komt wat sloom op gang maar zou zich ideaal lenen tot de opener voor een live show.

Het party-gehalte is dan wat meer naar de achtergrond geschoven maar bij What I Gotta Do staat het toch weer in de spotlight. Het nummer is enorm aanstekelijk en hebben we al live voorgeschoteld gekregen. En dat het nummer werkt mag je zeker van zijn. Party At Hill, de naam zegt het zelf al, kan je hier ook bijrekenen, als ook The Message (met de hook ‘Don’t push me cause I’m close to the edge, I’m trying not to lose my head’ van The Message door Grandmaster Flash). Toch weer de opmerking dat het hele album steeds schommelt tussen feesten, drinken en smoren en langs de andere kant de waarden van de hardcore hoog in het vaandel wil dragen.

Don’t Wanna Talk About It drijft de snelheid in het begin enorm hoog op om dan wat te ontplooien in een breakdown die niet helemaal losbreekt waardoor je wat op je honger blijft zitten aangezien er climax pas helemaal in de laatste 20 seconden bereikt wordt en dan plots stopt. Bij in dat rijtje past Understand dat maar zelfs nipt de 50 seconden niet haalt.

Press_Photo_02Afsluiter is de titletrack Word Is Bond, een enorm stevig hardcore nummer bomvol ruwe breakdowns. En opnieuw de ‘WORD’ van het eerste nummer die terugkeert

Hun 4e album is vrij goed, maar toch ben ik niet helemaal overtuigd. Met 14 nummers en toch maar een totale speeltijd van een dik halfuur lijkt het me dat sommigen nummers toch wel zeer kort zijn. Daarnaast stoorde ik me wat aan de tekst doordat ze van het ene op het andere springen. Voor de fans van DEEZ NUTS zal het waarschijnlijk weinig uitmaken en hebben de heren een meer dan degelijk album afgeleverd.
Favoriete nummers: What I Gotta Do, Face This On My Own

Wil ook JIJ kans maken op één van de drie albums (met T-shirt!) neem dan HIER deel aan de wedstrijd

Brent Schroeyens
copy ZALUlogo century mediaRelease date: 27 april 2015

 
Deez Nuts – “Word Is Bond” (34:57)
1. Word (1:16)
2. Yesterday (3:39)
3. Pour Up (2:05)
4. What’s Good? (2:20)
5. Behind Bars (3:16)
6. What I Gotta Do (1:28)
7. Chess Boxin’ (2:08)
8. Don’t Wanna Talk About It (1:26)
9. Face This On My Own (2:37)
10. Wrong Things Right (3:22)
11. Understand (0:49)
12. Party At The Hill (3:21)
13. The Message (3:22)
14. Word Is Bond (3:45)

Line-Up:
JJ Peters – vocals
Mattheew ‘Realbad’ Rogers – guitar
Sean Kennedy – bass
Alex Salinger – drums

Discography
Rep Your Hood EP (2007)
Stay True (2008)
This One’s For You (2010)
Bout it! (2013)
Word Is Bond (2015)

DEEZ NUTS online:
www.deeznutshardcore.com
www.facebook.com/deeznutshardcore

Share.

About Author

Leave A Reply

*