zaterdag, september 26

CD REVIEW: Unearth – Watchers Of Rule (Century Media)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Press_cover_01Massachusetts’ metalcore liefhebbers UNEARTH zijn opgericht in 1998 en begonnen meteen met rocken, zowel in en rond Boston en on the road. Ze vergaarden al snel een sterke aanhang, boekten tours met gelijkgezinde acts zoals The Black Dahlia Murder en Killswitch Engage, en waren support van grote namen als Lamb of God en Slipknot.

Daar waar vele metalcore door de jaren heen tegen de grond aan blijft UNEARTH zonder moeite overeind staan! Met hun 6e CD “Watchers Of Rule” willen de heren van UNEARTH nog maar eens benadrukken dat ze niet van plan zijn om snel van de scene te verdwijnen.

SLOTSOM:

Het eerste nummer van 40 seconden kreeg de niet zozeer originele titel Intro. Persoonlijk vind ik niet dat dit bepaald een meerwaarde geeft. Al snel (letterlijk ook) breekt het los met The Swarm. Dit is al wat beter, een snel en stevig nummer waarop menig luisteraar zal weten te headbangen, met een whiplash tot gevolg. Ik moet toegeven dat dit meteen een nummer van niveau is waar de rest van het album gerust in de voetsporen mag treden.

Lifetime In Ruins start met een lichtopbouwende fade-in. Deze intro doet me eventjes denken aan Lamb Of God. Maar al snel de typerende sound van UNEARTH naar voren. Ook dit nummer zit weer bomvol agressie. Het daaropvolgende Guardians Of Contagion sluit zich daar naadloos op aan.

From The Tombs Of Five Below verschilt dan toch weer wat qua opening door het gebruik van een fade-in riff met licht elektronisch-aanvoelende toets. Daarna barst ook dit nummer los vol heerlijke chaos en agressie gitaarriffs. Ook de solo tegen het einde toe is er eentje om eens te beluisteren. Never Cease is een goed en deftig nummer dat maar heel eventjes het tempo terugschroeft voor een ‘solo’ gedeelte. Ook de manier van zang verschuift hier eventjes, maar klinkt enorm goed. Trail To Fire is een nummer waarin vooral de breakdowns veel prominenter naar voren worden geschoven, hoewel het melodische gedeelte de andere momenten het voortouw neemt.

To The Ground is een van mijn favoriete nummers op de CD, gezien het mij vanaf de eerste moment al liet mee headbangen. Waarom dit net is kan ik niet goed verwoorden, dus beluister het zelf maar eens om te zien of het hetzelfde effect heeft. Terug heel melodieus is Burial Lines met een leuke gitaarpartij aan het begin en een leuke shift in tempo die daarop volgt. Birth Of A Legion is terug pure agressie waar het tempo vanaf de eerste noot goed wordt opgedreven. Afluister is de titeltrack Watchers Of Rule

UNEARTH heeft door de jaren heen hun plaats meer dan dik verdiend en bewijzen met dit album nogmaals hoe gerechtvaardigd die plaats is. “Watchers Of Rule” zal een album zijn dat ik nog wel verschillende keren zal herbeluisteren gezien er geen enkel slecht nummer tussenzit (op Intro na, maar op die 40 seconden gaan we nu niet kijken).

Favoriete nummers: The Swarm, From The Tombs Of Five Below, To The Ground & Birth Of A Legion.

Brent Schroeyens

copy ZALUlogo century media

 

Release date: 3 november 2014

 

 

 
Unearth – “Watchers Of Rule” (35:00)
1. Intro (0:40)
2. The Swarm (3:24)
3. Lifetime In Ruins (4:12)
4. Guardians Of Contagion (3:16)
5. From The Tombs Of Five Below (3:35)
6. Never Cease (3:25)
7. Trial To Fire (3:30)
8. To The Ground (3:15)
9. Burial Lines (3:04)
10. Birth Of A Legion (3:11)
11. Watchers Of Rule (3:25)

Line-Up:
Naam – vocals
Naam – guitar
Naam – bass
Naam – drums

Discography
album (jaar)

Band online:
www.band.com
www.facebook.com/band

Share.

About Author

Leave A Reply

*