vrijdag, augustus 7

CONCERT REPORT: Silverstein [ + fotospecial ]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

As It Is (3)AS IT IS is een jonge pop-rock band uit Brighton, UK. Dat er een heel wat meisjes vallen voor de looks en charmes van de zanger was wel te merken aan de resem jongedames die vooraan het podium haast in zwijm vielen. Maar geen paniek voor het mannelijke publiek, muzikaal weten de heren je gelijkmatig te overtuigen. Het doet altijd deugd om jonge bands zich volledig te zien geven op een podium en dat hun plezier volledig op je overslaat. De inhoud van hun nummers is enorm herkenbaar voor de doorsnee tiener, mix deze lyrics met catchy punk-pop riffs en je krijgt een aangename en makkelijk toegankelijke band. Veel potentieel en zeker de moeite om in het oog te houden. Ook naast het podium is de zanger enorm sympathiek en nam uitgebreid de tijd om met menig bakvis op de foto te gaan en te knuffelen. Meer van dat!Lonely The Brave (6)

Daar waar AS IT IS volledig één werd met het publiek was LONELY THE BRAVE bijna het contrast. Het was even zoeken naar de zanger, die zich helemaal in achteraan in een hokje buiten de spots had geplaatst. Het gaf wel een wat mysterieuze twist aan het optreden, en een wat ingetogenere sfeer als bij hun voorgangers. Toch brachten ze hun powerrock vol overtuiging, een kwaliteit waarmee ze door de jaren een enorme grote aanhang fans hebben kunnen kweken en hun podiumplaatsen bezorgd heeft op o.a. Download, Reading, de Lokerse Feesten en Pukkelpop.

Silverstein (9)

 

 

 

Headliner en waar iedereen naar uitkeek was SILVERSTEIN. Er zaten zelfs een hele hoop Duitsers in het publiek die speciaal naar de Muziekodroom waren afgezakt omdat de shows daar uitverkocht waren. En terecht, SILVERSTEIN was gewoon enorm goed. Hun mix tussen oude klassiekers en nummers van hun nieuwe album ‘I Am Alive In Everything I Touch’ zat helemaal goed. Daarnaast waren er intermezzo’s dat de band in interactie trad met het publiek en de discussie aanging over groenten & fruit, selfiesticks en hoe zanger Shane een poser is. Qua geluid en zang hebben we niets aan te merken, elke seconde van het optreden was puur genieten. Er werd meegebruld, er waren circle pits, er werd gelachen, … Het publiek kreeg zelfs een special act waarbij Andy van AS IT IS het podium kwam opgelopen en een nummer meezong. Op het einde werden we nog getrakteerd op twee ingetogen akoestische nummers. Nadat Shane en kompanen er zeker van waren om iedereen die wou een fistbump of hand te geven vooraan het podium zat de show er op.

Tekst en foto's: Brent Schroeyens

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*