zaterdag, juli 20

CONCERT REPORT: Steel Phanter (AB – Brussel) + FOTOSPECIAL

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Steel Panther (3)_resizeOp 2 april was het maar best dat je je vriendin, vrouw, dochter en zelfs grootmoeder achter slot en grendel hield, STEEL PANTHER kwam namelijk de AB onveilig maken, met daarbij alle vrouwen binnen een straal van 50km in het oog.

Lounge Kittens (2)_resizeHun voorprogramma werd voorzien door THE LOUNGE KITTENS, deze meidenband bestaat uit 3 zangeressen waarvan er eentje keyboard speelt. Persoonlijk vond ik er niets aan. Oké, de dames coveren ook veel gekende rock en metal nummers van o.a. System Of A Down, Metallica en zelfs Steel Panther, wat wel leuk is en tot ettelijke meezing-momenten zorgde. Maar na zo’n viertal nummers heb je het dan ook wel gehad, zeker aangezien de dames in kwestie er gewoon wat staan en braafjes hun nummers brengen, afgewisseld met elkaar onderling wat te plagen en beledigen.

Des te gelukkiger ik was toen het doek naar beneden viel en we STEEL PANTHER mochten aanschouwen. De band heeft een enorme reputatie, die ze ook steevast wist hoog te houden.Steel Panther (8)_resize

Dit zwoele viertal deed zijn best om het hele publiek, en daarmee bedoel ik het vrouwelijke gedeelte, te verleiden door de ene hit na de andere af te vuren. Opener Pussy Whipped was dus meteen een schot in de roos en de sfeer zat er in. Naast hun energieke nummers verkeren de heren ook zelf in topconditie blijkbaar. Geloof me maar op mijn woord dat op het einde van hun set er geen millimeter podium te vinden was waar ze niet hebben gestaan, gerold, gelegen, gesprongen,… .

Ergens na de helft van hun set gingen de heren akoestisch, waarbij ze hun ode aan Kanye West (Fuck YOu, Kanye West) brachten, luid onthaald en meezongen door het talrijke publiek. De band slaagt er zelfs in om ‘de oudjes die achteraan op de tribune zaten’ te integreren in show door hen te laten meejuichen.

En STEEL PANTHER zou STEEL PANTHER niet zijn als er geen portie vrouwelijk schoon zou aanwezig zou zijn. De mannen onder ons konden meermaals genieten van enkele wulpse rondingen

Vanzelfsprekend werd de band teruggeroepen voor nog enkele bisnummers, die ze met volle overgave brachten.

Ik denk dat niemand kan zeggen dat hij/zij zich niet heeft kunnen amuseren. Wat een show!

Tekst & foto’s: Brent Schroeyens

Share.

About Author

Leave A Reply

*