zaterdag, juli 20

CONCERT REPORT: Trivium – AB – 22 Oktober 2012 met fotospecial

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trivium is een band uit Florida die uitgegroeid is tot een wereldwijd metal-fenomeen. Een band die in de geschiedenis vaak op tournee is met de grootste namen uit de metal wereld zorgt nu zelf voor een enorm vette line-up op deze warme maandag avond in Brussel.

As I lay dying en Caliban zijn ook gevestigde waarden en met Upon a burning body zorgen ze voor een line up die gewoon weg af is. Een mooie show waar de AB in Brussel zeker trots mag op zijn.

De avond begon met Upon a Burning body, een Amerikaanse heavy metal/deathcore band die sinds 2005 muziek maakt. Met hun nieuwste album scoren ze meteen ook een plaatsje in de Billboard 200. Ze brengen een nieuwe en frisse sound in hun scene. Een band die een zware breakdown opnieuw definieert. Een optreden dat in één woord ijzersterk kan genoemd worden van begin tot einde.

Met Caliban begint de zaal écht vol te lopen. Je merkt dat de echte show nu begint en dat de mensen hiervoor betaalt hadden. Wat vooral opviel bij Caliban was dat alles goed geregeld was qua sound. Het was echt goed gedaan en had zijn effect vooral omdat ze de bas van de drum net iets harder hadden gezet maar de rest fantastisch gebalanceerd, dit zorgde ervoor dat de plotse breakdowns en harde stukken in de muziek enorm in de verf werden gezet. Caliban zorgde voor een goede show, de muzikanten erachter zijn enorm getalenteerd en de zanger heeft een heel heldere stem. Alles is heel erg in sync. Caliban is een band die gerust mag trots zijn op zichzelf. Ze hebben al een heel pak albums op hun naam staan maar blijven trouw aan hun eigen stijl. Ze tonen dat nog eens hier met een excellente show.

Een korte pauze, even op adem komen, maar niet te lang want As I Lay Dying stond klaar voor je het wist. De organisatie had de line-up goed uitgedacht want alles begon gewoon echt op tijd.

As I Lay Dying is een vijf-koppige band die zijn band noemde naar één van de beste romans van de 20ste eeuw. Ondanks dat het geen inhoudelijke referenties maakt naar het boek mag As I lay Dying wel één van de beste metalcore bands genoemd worden van de 21ste eeuw. Met hun nieuwste album Awakened brengen ze weer veel nieuw materiaal naar deze tournee.
Wat mag gezegd worden van As I Lay Dying is dat ze, qua licht, één van de mooiste intro’s hebben neergezet die ik we de laatste jaren gezien hebben in een metalshow.
Die fijne intro werd echter heel snel omgezet naar een keiharde show. As I lay Dying is de derde band van deze avond die bulkt van het talent. Knappe drumlijnen. Sterke gitaristen en bassist. En voornamelijk een boom van een zanger die je wegblaast met zijn stem.

Tot slot komt Trivium op het podium. Zij waren uiteraard de main act, hoewel dat niet betekent dat de voorgaande bands moesten onderdoen of maar een voorprogramma waren. We hadden eigenlijk deze avond het gevoel dat we meer op een festival waren waar er vier enorm goede namen het beste van zichzelf kwamen tonen.

Trivium sloot de avond af met een enorm energieke show, ze brachten veel interactie met publiek en zorgden dat je echt moest mee doen. Niet omdat ze dat vroegen maar gewoon omdat je niet kon stil staan. Het is hun vierde keer in de AB en je ziet aan het publiek waarom ze hier graag terugkomen. Het publiek en de band zorgden samen voor een show die het dak eraf haalde. Dankzij shows als deze vraag je je toch af of de aanpalende huizen rond de AB nog wel voegen in de voorgevels hebben.

Al bij al was dit een prachtige avond. We kunnen AB enkel maar feliciteren dat ze zoveel talent op één avond hebben kunnen proppen en dat dan nog succesvol hebben gedaan. De shows waren allemaal gewoon af, het geluid zat goed (zelf zonder oordoppen) en de lichtshows en interactie met het publiek zorgden voor een een enorm goede sfeer.

Tekst: DV  – Photo’s: JC

Share.

About Author

Leave A Reply

*