zaterdag, juli 20

Op 13 februari passeerde SUICIDAL ANGELS’ “Conquering Europe” in JH De Klinker te Aarschot.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

1 Bloodrocuted (5)Opener van deze thrash-avond was BLOODROCUTED, een plaatselijke support die enkele datum me op tour gaat, een ideale gelegenheid voor hen om aan nog meer naambekendheid te geraken. Hun optreden zelf wist me niet helemaal te bekoren, het instrumentale gedeelte klonk zeker niet slecht, maar je merkte dat er soms wat foutjes zaten. De vocals daarentegen konden me helemaal niet overtuigen, ze kwam niet helemaal goed over en de zanger leek op een bepaald moment te twijfelen over zijn eigen tekst, om niet te spreken over een tussenstuk waarin hij een onverstaanbare monoloog hield. Begrijp me niet verkeerd, de band heeft zeker potentieel maar er is toch nog wel wat werk voor de winkel. Hopelijk kan de opgedane ervaring na deze tour hen daarbij wat helpen.2 Angelus Apatrida (7)

Angelus Apatrida was eigenlijk de reden dat ik besloot af te zakken naar dit concert, na 3 CD’s van hen te reviewen (hier: https://zalu.be/to_the_core/cd-review-angelus-apatrida-evil-unleashed-give-em-war-re-issue-century-media-records/en hier: https://zalu.be/to_the_core/cd-review-angelus-apatrida-hidden-evolution-century-media/) had ik toch wel hoge verwachtingen. Ik had hen destijds wat de Spaanse Megadeth genoemd en kwam ook wat met deze ingesteldheid naar het optreden. Helaas was er daar hier minder van terug te vinden. Ze waren een waardige live band, maar hun studio albums konden me meer smaken. Het catchy gedeelte dat ze op hun album bereiken was hier ver te zoeken. Uiteraard konden we luisteren naar een stevige thrashband die zich serieus aan het opwerken is. Desondanks had ik die nummers die blijven plakken graag meer zien tevoorschijn komen in hun live act.

3 Dr. Living Dead (3)Nadien was het de beurt aan de skeletmaskers- en bandana-dragende thrashmonsters van DR. LIVING DEAD. Het energiepijl steeg meteen de hoogte in, zowel on als off stage. De mannen bruisen van de energie wat zich projecteert naar het publiek toe; de ene mosh en circle pit volgt op de andere. Om ze echt te gaan categoriseren onder de noemer ‘thrash’ zou ze wat onrecht aandoen, aangezien er naar mijn mening ook heel wat hardcore invloeden inzitten. Of ze zouden op een hardcore event toch ook zeker niet misstaan. Achteraf hebben we nog met de zanger en de man achter het masker gesproken, best verrassend om ze zo rustig en kalm te weten vlak na hun show.4 Suicidal Angels (3)

Headliners van dienst was het Griekse SUICIDAL ANGELS. Deze thrashformatie gaat al bijna 15 jaar mee en heeft al heel wat naam gemaakt binnen de scene. Het niveau lag inderdaad een pak hoger als de voorgaande bands, en mijn voorkeur ging uit naar deze heren. Opnieuw die energie die zowel op als naast het podium sterk waarneembaar was. Bij het zien van een klein jongetje besloot de zanger deze nieuwe thrasher-generatie even aan te kondigen, wat het jongetje in kwestie niet in goede aarde viel aangezien hij liever in papa’s armen bleef en in tranen uitbarstte. Maar bij het krijgen van een plectrum van beide gitaristen werd hij al snel gesust. De set van SUICIDAL ANGELS zat goed, met zowel oudere als nieuwe nummers voor alle fans. Het enige minpuntje is dat ze wel enorm lang gespeeld hebben (toch zo’n 75-85 min).

Nu zal deze delegatie die het vaandel van de thrash met zich meedragen voorttrekken doorheen Europa. Het publiek kan zich maar beter voorbereiden op snelle en stevige thrash metal, want als het van SUICIDAL ANGELS afhangt is dat de enige metal die je zal krijgen!

copy ZALUTekst: Kevin Liekens - Foto's: Brent Schroeyens
Share.

About Author

Leave A Reply

*