donderdag, augustus 13

6 verrassende lente citytrips

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb je het ook al gevoeld, de lentekriebels? De eerste zonnestralen geven ons zin erop uit te trekken. Een nieuwe stad ontdekken, een terrasje doen of relaxen in een park. Ontdek onze tips voor de leukste en meest voordelige citytrips. Wordt het Leiden of Madrid, Nottingham of Ljubljana of wil je liever cruisen van de ene stad naar de andere ?

Bezoek Robin Hood in Nottingham
In slechts anderhalf uur reis je met bmi regional naar Nottingham. Het is een verrassende en hippe stad met coole bars, trendy shops en nieuwe restaurants. Robin Hood is hier de hoofdattractie met een standbeeld, een kasteel, een bier festival EN hij leidt je ook rond in de stad. Enkele highlights: een kerk omgetoverd in een bar, grotten en het Jamie Olivers restaurant.
Brussel – East Midlands vanaf € 69 : www.flybmi.com

Kunst en tapas in Madrid
De Spaanse hoofdstad is ideaal voor een culinaire of culturele citytrip. Bezoek de San Miguel Market en ontdek de verschillende culinaire hoogstandjes op deze food market. Cultuurliefhebbers gaan naar ‘Paseo del arte’, waar je de belangrijkste musea kunt bezoeken.
Air Europa vliegt twee maal per dag vanuit Brussel naar Madrid. Brussel – Madrid vanaf 78 € (enkel handbagage). www.aireuropa.com

Multi citytrip cruise
Het leuke aan cruisen is dat je elke dag op een andere plaats bent. Twijfel je tussen Barcelona, Palma de Mallorca of Ibiza town kies dan voor Costa Cruises die alle steden in één reis aanbiedt. Er zijn tijdens de komende lente verschillende nieuwe mini cruises van 4 tot 6 dagen. Het is de ideale reis voor met je vrienden, geliefde of familie.
Een 4-daagse cruise: vanaf € 249 per persoon – www.costacruises.be

Elke vrijdag ‘Open kitchen’ in trendy Ljubljana
Het oude centrum van de kleine Sloveense hoofdstad Ljubljana is grotendeels verkeersvrij. Hippe koffiebars en trendy winkeltjes wisselen elkaar af. Elke vrijdag is er in het stadscentrum een “Open Kitchen”. Het is een foodmarket waar je talrijke Sloveense gerechten kunt proeven die ter plaatse klaargemaakt worden. Open Kitchen vindt iedere vrijdag plaats van maart tot midden oktober. Combineer een verkenning van de stad met culinaire stopplaatsen tijdens een  Foodwalk.

Leiden in teken van Mondriaan
In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl in Leiden is opgericht, door o.a. Piet Mondriaan. Nederland viert dit met het feestjaar “Mondrian to Dutch Design”. Uiteraard is er ook in Leiden van alles te zien en te doen rond Mondriaan. Acteurs lezen Mondriaans theaterteksten, Okapi geeft een concert met z.g. neo-plastische muziek en er is de tentoonstelling ‘Het Leids Wevershuis in Stijl

Beleef een stad als een local
Wil je een stad zo puur mogelijk beleven, dan boek je geen hotel maar een vakantiewoning. Zo ervaar je een stad meer van binnenuit én je hebt meer ruimte. Vaak valt het ook voordeliger uit en je hoeft niet voor elke maaltijd de deur uit. Ideaal voor gezinnen! Bij Belvilla vind je logiesadresjes in talrijke Europese steden, zoals Lissabon of Rome. Check belvilla.be/stedentrips

Share.

About Author

Leave A Reply

*