woensdag, april 8

ZEEwierworkshops, ZEEwierwandelingen en koken met ZEEwier in Koksijde

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kookprogramma’s vertellen ons de laatste jaren dat zeewier een waardevolle aanvulling is van onze voeding. Meer nog, het is – volgens kenners – een oergroente, een echte vergeten groente die bij geen enkele maaltijd mag ontbreken. En daar wilde men in het Natuureducatief Centrum Duinenhuis in Koksijde wat mee doen. Daarom organiseren ze dit najaar workshops en wandelingen voor kinderen en volwassenen met als thema zeewier. Tijdig inschrijven is de boodschap! In het Duinenhuis kun je overigens ook andere natuurgerichte workshops en wandelingen doen alsook sterren kijken met de telescoop vanop het dakterras.  

Zeewierworkshop voor kinderen met een snuifje Halloween: 30 oktober 
Tijdens de herfstvakantie op woensdag 30 oktober van 13 tot 17u organiseert het Duinenhuis een zeewierworkshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Ooit al zeewier van dichtbij bekeken of zeewiercake geproefd? Heb je zin om te speuren naar zeewieren op het strand en op ontdekking uit te gaan? Schrikt het jou niet af om iets onbekends te roeren, bakken en proeven ? Wil je iets moois en origineels maken? Deze zeewierworkshop, waar ook een Halloween tintje aan wordt gegeven, maakt kinderen tot echte zeewierkenners.
Praktisch:
Inschrijven vóór 25 oktober via duinenhuis@koksijde.be of 058 52 48 17. De zeewierworkshop vindt plaats op het strand en in het Duinenhuis (start aan Duinenhuis). Kostprijs: € 7,00.

Zeewierwandeling voor volwassenen: 17 november 
Tussen de mesheften, kleurrijke nonnetjes en geribde kokkels liggen zwarte slierten van zeewier. Sommige hebben dikke knotsen, andere lijken op spaghetti en af en toe zie je een flinterdun groen blaadje. Tijdens de zeewierwandeling op zondag 17 november verneem je het boeiende ‘levensverhaal’ van knotswier, riemwier, zeesla en andere soorten zeewieren. Het wordt een zoektocht naar strandvondsten die eindigt in het Duinenhuis waar je meer informatie krijgt over de vele toepassingen van zeewier o.a. in voeding, de medische wereld maar ook in de industrie.
Trek dus je stapschoenen of je laarzen aan en kom mee speuren!
Praktisch:
Inschrijven vóór 13 november via duinenhuis@koksijde.be of 058 52 48 17. Vertrek om 10 u aan het Elisabethplein. Kostprijs: € 2,00.

Koken met zeewieren: 18 november 
Op maandag 18 november kan je ook echt gaan koken met zeewier. Tijdens de zeewier-kookworkshop leer je meer over het zeewieraanbod te koop in natuurwinkels en gespecialiseerde zaken, hun eigenschappen en toepassingen. Enkele soorten verwerk je in eenvoudige recepten en via een bundel met tips en aanwijzingen word je aangemoedigd om thuis verder te experimenteren.
Praktisch:
Inschrijven vóór 14 november via duinenhuis@koksijde.be of 058 52 48 17. Deze activiteit gaat door in het Duinenhuis. Kostprijs: € 15,00 incl. bereidingen.

Over het Natuureducatief Centrum Duinenhuis

Kinderen en volwassenen kunnen in het Natuureducatief Centrum Duinenhuis naar hartenlust genieten, leren en ontdekken wat de kust te bieden heeft. Ochtendwandelingen, duurzame kookworkshops en voordrachten gaan hier het hele jaar door.
Maar ook op het dakterras van het Duinenhuis ben je welkom. Daar staat een telescoop om een kijkje te nemen naar planeten, sterrenhopen en andere hemellichamen. In het najaar en bij helder weer kun je elke 3de vrijdagavond van de maand zelf een kijkje nemen onder begeleiding van de ervaren sterrenjutters. Voor méér info surf gerust naar www.desterrenjutters.be

Alle informatie over activiteiten in het Duinenhuis vind je op de website:
https://www.koksijde.be/dienst/natuureducatief-centrum-duinenhuis

Share.

About Author

Leave A Reply

*