zaterdag, juli 20

Bangkok blijft meest bezochte Aziatische bestemming

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Thaise hoofdstad scoort opnieuw. Net als vorig jaar mag Bangkok zichzelf dé topbestemming in Azië noemen, waarbij het 170 andere Aziatische bestemmingen voorafgaat. Dat staat zo genoteerd in de invloedrijke Mastercard Destinations Index van 2017. 

Van de 339,2 miljoen bezoekers die het afgelopen jaar een van de Aziatische bestemmingen opgenomen in de Mastercard Destinations Index bezochten, trokken er maar liefst 19,3 miljoen naar Bangkok. Dat cijfer zorgt ervoor dat de Thaise hoofdstad met stip op één staat, ruim voor nummer twee Singapore, dat afgelopen jaar 13,1 miljoen bezoekers aantrok. In de top 10 van de index komen ook de Thaise bestemmingen Phuket en Pattaya terug, met respectievelijk 9,1 en 8,1 miljoen bezoekers.

De Mastercard Index 2017 voor Aziatische bestemmingen zet 171 bestemmingen in 22 landen op een rij. Daarin zijn zowel resorts, steden als regio’s inbegrepen, die worden gerangschikt op basis van het aantal internationale overnachtingen en –uitgaven.

Mr. Yuthasak Supasorn, Gouverneur van de toeristische dienst van Thailand, is blij met de uitslag. “Bangkok staat opnieuw op nummer één in de invloedrijke index, hetgeen laat zien hoe aantrekkelijk de stad is voor zowel toeristen als zakenlui. Of je nu gewoon een tussenstop maakt of er langere tijd blijft, in Bangkok is er meer dan genoeg te doen op vlak van winkelen, gastronomie, geschiedenis en entertainment.”

Over Mastercard Asia-Pacific Destinations Index
De Mastercard Asia-Pacific Destinations Index is onderdeel van de jaarlijkse Mastercard Global Destination Cities Index, en laat het belang van Azië als toeristische regio zien. In 2016 kwamen vijf van de tien meest bezochte steden in de wereld uit Azië.

Share.

About Author

Leave A Reply

*