maandag, april 12

Belgische ‘nieuwe nomaden’ vinden uitvalsbasis in mobilhomedorp Camper Village

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Nieuw initiatief van Roompot voor reizende mobilhomegebruikers

Het lijkt een nieuw fenomeen te zijn: mobilhomegebruikers die bijna het hele jaar reizen, geen eigen huis hebben, en een stuk grond op een vakantiepark huren om zo toch terug te kunnen vallen op een ‘vaste woonplek’. In samenwerking met de Nederlandse gemeente Venlo vormde Roompot Vakanties één van haar parken in het Limburgse Arcen om tot Camper Village.

Camper Village biedt mensen die geen eigen woning meer hebben en nagenoeg het gehele jaar door op reis zijn met de mobilhome, de mogelijkheid een perceel op Camper Village te huren of in erfpacht te nemen met chalet én (mobilhome)parkeerplaats. Het initiatief van Roompot en de gemeente Venlo is enorm aangeslagen. Dagelijks komen er aanmeldingen binnen van mensen die hun woning hebben verkocht en reizend in een mobilhome door het leven gaan, maar wel een thuisadres zoeken. Dit is een groeiende groep mensen, aan wie Camper Village nu uitkomst biedt.

Initiatiefnemer Siem van Bueren las acht jaar geleden over het bestaan van mobilhomedorpen in Amerika en Australië en zag direct mogelijkheden voor eenzelfde fenomeen in Europa. Alleen

België telt al 80.000 mobilhomebezitters. Bij ontwikkelaar en verhuurder van campings en vakantieverblijven Roompot vond Van Bueren een luisterend oor. De aanvraag voor percelen op Camper Village loopt storm. Op 29 en 30 december vindt in Arcen een infoweekend plaats, waarbij geïnteresseerden gratis kunnen overnachten in een direct naastgelegen Roompot-park. Met hun mobilhome!

Meer informatie is te vinden op www.arcenspa.nl

Share.

About Author

Leave A Reply

*