donderdag, oktober 22

Cathay Pacific serveert als ’s werelds eerste luchtvaartmaatschappij plantaardig ‘varkensvlees’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Innovatief alternatief voor varkensvlees op de markt gebracht door Green Monday in Hongkong

Cathay Pacific is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die OmniPork serveert aan haar passagiers. OmniPork is een plantaardig alternatief voor varkensvlees dat perfect als vervanger kan dienen voor traditioneel varkensvlees. Dankzij de drijfveer om innovatieve eetervaringen aan te bieden in de lucht, werkt Cathay Pacific samen met Green Monday, een sociale onderneming uit Hongkong. Samen willen ze ervoor zorgen dat zowel vegetariërs en flexitariërs als vleesliefhebbers kunnen genieten van de maaltijden tijdens hun vlucht. 

Klimaatvriendelijk en plantaardig “varkensvlees”

OmniPork is een veganistische mix van erwteneiwitten, niet genetisch gemodificeerde soja, shiitake paddenstoelen en rijst. Het lijkt op varkensvlees én de smaak is vergelijkbaar. In tegenstelling tot echt varkensvlees bevat OmniPork geen cholestrol, 86 % minder verzadigde vetten, 66 % minder calorieën* en werden er geen dieren mishandeld. Varkensvlees is het meest geconsumeerde vlees ter wereld en omvat bijna 40 % van de wereldwijde vleesproductie. OmniPork is niet alleen plantaardig, maar ook klimaatvriendelijk. Het vermindert de uitstoot van broeikassen, redt onze zeeën van afval, voedt veel meer mensen per hectare én is beter voor onze gezondheid.

OmniPork Bolognaise Pasta voor Business klasse

Passagiers van Business klasse genieten de volledige maand oktober 2019 van een OmniPork Bolognaise met Garganelli-pasta en dat op alle lange afstandsvluchten die vertrekken vanuit Hongkong. Cathay Pacific zal peilen naar de tevredenheid van de passagiers en zal blijven experimenteren met nieuwe OmniPork-gerechten. In ‘The Pier’, de Eerste Klasse Lounge op de Internationale Luchthaven van Hongkong, serveert Cathay Pacific sinds oktober 2018 ook Beyond Meat. Dat is een alternatief voor rundsvlees, dat net als OmniPork op de markt gebracht werd door Green Monday.

*Vergeleken met ongekookt normaal gemalen varkensvlees (84% mager) (Referentie: USDA National Nutrient Database for Standard Reference)

Over Cathay Pacific Group

Cathay Pacific Group, dat in Hong Kong gevestigd is, biedt passagiers- en vrachtdiensten aan naar meer dan 200 bestemmingen in Azië, Noord-Amerika, Australië, Europa en Afrika en dat met een vloot van meer dan 200 vliegtuigen. Het bedrijf is lid van de Swire-groep en is een beursgenoteerd bedrijf dat genoteerd staat aan de Hong Kong Stock Exchange. De Groep heeft aanzienlijke investeringen gedaan om Hong Kong te ontwikkelen als een van ‘s werelds meest toonaangevende transporthubs. Cathay Pacific is een stichtend lid van de wereldwijde oneworld global alliance. Ga voor meer informatie naar www.cathaypacific.com

Share.

About Author

Leave A Reply

*