donderdag, november 14

Culinair St. Maarten tijdens Fête de la Cuisine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Philipsburg, 7 november 2016 – Gisteren ging op St. Maarten het culinaire festival ‘Fête de la Cuisine’ van start. Een week lang tonen lokale chefs én vier Nederlandse Michelin chefs hun culinaire hoogstandjes tijdens diverse gastronomische activiteiten.

aangenaamHet Caribische eiland St. Maarten staat niet alleen bekend om de rijke historie, de mooie natuur, de tropische sferen en de witte zandstranden, maar ook als de culinaire hoofdstad van de Caribbean. De keuken van St. Maarten heeft Afrikaanse, Indiase en Europese invloeden, maar is vooral Creools. Op het eiland zijn ruim 400 restaurants te vinden, gaande van exclusieve etablissementen tot authentieke kleine restaurantjes.


Jubileum voor Fête de la Cuisine
Nog tot en met 13 november viert Fête de la Cuisine haar tienjarig jubileum. Het festival werd in 2007 voor het eerst georganiseerd toen oprichter Henri Brookson verschillende Michelinster chefs uitnodigde om op St. Maarten te komen koken. Het festival is nu uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement en laat bezoekers en inwoners kennis maken met de hoogstaande culinaire wereld. Gedurende de hele week staan er talrijke culinaire activiteiten op het programma, waaronder een amuse proeverij, een cocktail- en champagneparty en een BBQ beachparty. Daarnaast organiseert een kaasspecialist uit Nederland proeverijen met verschillende kaassoorten, inclusief een uitgebreide toelichting over hoe deze worden gemaakt.


Nederlandse top chefs
Uiteraard worden er dezee week ook verschillende diners georganiseerd. Deze worden bereid door lokale chefs en vier Nederlandse Michelinchefs: Sander Spruijt, Wilco Berends, Alain Alders en Raymond Reeb. De chefs maken bij de bereiding van de gerechten gebruik van lokale ingrediënten afkomstig van het eiland. Naast de vele culinaire activiteiten, zijn er diverse activiteiten in het programma opgenomen om bezoekers kennis te laten maken met het eiland St. Maarten.
Meer info over Fête de la Cuisine via www.fetedelacuisine.com
Meer info over St. Maarten via www.vakantiestmaarten.nl

 

Over St. Maarten

St. Maarten is een aangename verrassing in de Caribbean: een luxe vakantiebestemming en een exotische ontdekking. Op het eiland gaat de ontspannen Caribische flair samen met de mondaine ‘vibe’. St. Maarten (of St. Martin) is al bijna 4 eeuwen de enige plek ter wereld waar Nederland en Frankrijk aan elkaar grenzen. Het eiland is goed bereikbaar, de luchtvaartmaatschappijen KLM, TUIfly en Air France vliegen frequent en direct vanuit Amsterdam en Parijs naar het eiland.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*