donderdag, maart 4

Daling hotelprijzen in 48 grote Europese steden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Niet enkel voor de toeristen maar ook voor de “business traveler” zijn hotelboekingen goedkoper geworden.

In de maand november kost een hotelkamer in een grote Europese stad gemiddeld 101 euro, 14 procent minder dan vorige maand. Trips naar de Italiaanse steden Rome, Venetië en Bologna zijn door de prijsdalingen erg interessant. Met deze prijzen zijn de hotelkosten ook lager dan vorig jaar (106 euro, daling 4 procent). In 48 van de vijftig steden, die in de index voorkomen, zijn dalende hotelkosten zichtbaar.

In Nederland liggen de hotelprijzen op hetzelfde niveau als dat van Europa, met een gemiddelde van 101 euro. Dit blijkt uit de Trivago Hotelprijs Index (tHPI) die hotelvergelijkingsite Trivago maandelijks publiceert.
Met name in de populaire Nederlandse steden Amsterdam (127 euro, min vijf procent), Rotterdam (92 euro, een daling van 5 procent), Maastricht (107 euro, min 14 procent) en Utrecht dalen de prijzen (109 euro, min 13 procent). Alleen de Haagse hoteliers lieten hun prijzen stijgen tot 122 euro, een toename van 9 procent.

Dalende prijzen in grote Europese steden
Opvallende prijsdalingen zijn zichtbaar in Oost-Europese steden. In Boedapest en Krakau kost een overnachting in een standaard tweepersoonskamer bijvoorbeeld 64 euro per stuk, respectievelijk 17 en 19 procent minder dan een maand eerder. In Praag wordt 82 euro in rekening gebracht (min 20 procent). De twee populaire bestemmingen Parijs (139 euro, daling van 21 procent) en Madrid (102 euro, min twaalf procent) hebben ook flink lagere hotelkosten dan de voorgaande maand. De Italiaanse hotellerie meldt in november sterk dalende prijzen (101 euro, min 19 procent). Zo betalen gasten in Venetië ‘s nachts 114 euro (min 42 procent), in Rome 113 euro (min 29 procent) en Bologna 96 euro (min 21 procent). In Griekenland liggen de hotelkosten met 86 euro op de laagste punt van het jaar. De Griekse hoofdstad Athene meldt met 85 euro tevens de gunstigste prijs van het jaar.

Share.

About Author

Leave A Reply

*