woensdag, oktober 23

Laat je aan boord van de Costa Diadema helpen door een robot

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je kan hem vragen wat de volgende haven is, of waar het restaurant is. Pepper is zijn naam, en hij is de eerste humanoïde robot aan boord van het vlaggenschip van Costa Cruises, de Costa Diadema. Hij is er zowel om te informeren en te entertainen.

CDiad Wie is Pepper?

Pepper is de eerste robot ter wereld die menselijke emoties en verschillende stemmen kan waarnemen en analyseren, en daardoor proactief kan communiceren met personen. Hij past zijn gedrag aan volgens de gemoedstoestand van iemand in zijn buurt, en reageert intuïtief en spontaan. Met zijn 120cm is het witte mechanisch mannetje niet groot, maar wat hij kan is absoluut verbluffend. Dat komt doordat zijn ontwerpers hem hebben volgepropt met gesofistikeerde camera’s, sensoren, sonars, lasers, microfoons en andere spitstechnologie.

Aan boord van de Costa Diadema spreekt Pepper uiteraard Italiaans, maar ook vloeiend Frans en Engels. Als je in zijn buurt komt zal hij ongetwijfeld zelf om aandacht vragen. Hét moment voor een selfie, samen met Pepper. Of vraag hem welk weer het wordt. Misschien heb je gereserveerd in de Teppanyaki en zoek je de weg. Pepper zal je het haarfijn uitleggen, met de nodige gebaren en in duidelijke taal. Zelfs een dansje zal hij niet weigeren, en op het einde van de cruise informeert hij misschien wel hoe enthousiast je bent. Wedden dat niet alleen de kinderen dit leuk zullen vinden? Zijn aaibaarheidsfactor is onweerstaanbaar.CDiad 2

Pepper zag het daglicht in 2014 en werd eerst gelanceerd in Tokyo. De sympathieke robot werd ontwikkeld door Aldebaran, een Frans dochterbedrijf van de SoftBank Robotics Group, met filialen in China, Japan en de Verenigde Staten.

Costa Cruises heeft nu net vijf Pepper robotten van de nieuwste generatie geïntroduceerd aan boord van de Costa Diadema, het grootste en meest recente schip dat zevendagen cruises doet in de Westelijke Middellandse Zee.

Vanaf september kunnen ook de gasten van de Costa Fascinosa op cruise naar de Middellandse Zee in het gezelschap van vijf Pepper robotten.

“Ons doel is om mensen te blijven verbazen, zodat ze hun vakantie bij ons doorbrengen,” zegt Neil Palomba, Costa Cruises’ directeur. “We willen hun verwachtingen ruim overtreffen door iets onvergetelijks aan te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat de mogelijkheid om interactief met Pepper te communiceren een ongelofelijke ervaring zal zijn voor al onze gasten.”

www.costacroisieres.be

 

Over Costa Cruises:

Het Italiaanse Costa Cruises maakt deel uit van Carnival Corporation & plc, de grootste cruise organisatie ter wereld. Al 67 jaar bevaren de schepen van de Costa vloot (www.costacruises.be) de wereldzeeën als ambassadeur van Italiaanse gastvrijheid en een echte Italiaanse vakantie, met geweldig eten, mooie wijnen en een unieke shopervaring met een uitgebreide selectie van bekende Italiaanse merken. Op dit moment telt de Costa vloot, de grootste in Europa, 15 schepen varend onder Italiaanse vlag. Nog twee next-generation schepen zijn besteld voor aflevering in 2019 en 2020: zij hebben een revolutionair ‘groen design’ en worden aangedreven door LNG (Liquid Natural Gas), ’s werelds schoonste fossiele brandstof, waarmee sprake is van een belangrijke doorbraak op milieugebied. Costa vertegenwoordigt Italiaanse kwaliteit door haar gasten elke dag te verrassen met een unieke vakantiebeleving en onvergetelijke momenten dankzij 19.000 Costa medewerkers die zich elke dag met passie inzetten voor ‘Italy’s finest’cruisevakanties, met 137 verschillende vaarschema’s, 261 bestemmingen en 60 opstaphavens.

Share.

About Author

Leave A Reply

*