donderdag, mei 13

Primeur: Costa Cruises creëert groepsuitstappen voor mensen met mobiliteitsbeperkingen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Een cruisepassagier met een handicap of mobiliteitsproblemen kan binnenkort probleemloos mee met een groepsuitstap. Costa Cruises biedt vanaf januari speciale “Adagio Tours” aan voor de gasten van het vlaggenschip Costa Diadema.

Het project is een primeur voor de cruisewereld. Het werd gerealiseerd in samenwerking met de Italiaanse Multiple Sclerose Liga (AISM). Op basis van reeds bestaande excursies ontwikkelde het team nieuwe routes met een maximale toegankelijkheid en vrij van hindernissen. De MS-patiënten hebben alle routes zelf getest en waar nodig bijgestuurd.

De Adagio Tours zijn beschikbaar in de steden waar de Costa Diadema afmeert: Genua, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo, Cagliari en Rome.
Deze uitstappen worden verkocht aan de normale prijs, zonder toeslag.

Costa Cruises heeft altijd flink wat aandacht geschonken aan de mobiliteit voor passagiers met een handicap. De vloot van moderne schepen heeft aangepaste hutten voor rolstoelgebruikers. Liften zijn er in overvloed. De architecten hielden bij het ontwerpen extra rekening met een minimum aan hindernissen.
Gasten met een handicap krijgen voorrang bij het inschepen. Voor hen zijn ook gereserveerde plaatsen voorzien in het theater, bij het zwembad en in buffetrestaurant.

Share.

About Author

Leave A Reply

*