woensdag, oktober 16

Schiphol, nr. 1 luchthaven in Europa met grootste aanbod directe vluchten. En op plaats 2 voor beste hub luchthaven ter wereld.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met maar liefst 4861 directe vluchten per week, biedt Amsterdam Airport Schiphol de grootste directe connectiviteit van alle Europese luchthavens. Dat blijkt uit het Connectivity Report 2017 van de ACI, de wereldwijde overkoepelende belangenorganisatie van luchthavenbedrijven. Schiphol, dat Londen voorbij is gestreefd, dankt de koppositie door het toevoegen van meer frequenties en bestemmingen*.

President en CEO van Royal Schiphol Group Jos Nijhuis: ‘Met meer dan 320 bestemmingen die door 111 luchtvaartmaatschappijen worden aangevlogen, is het netwerk enorm, zeker voor een land als Nederland met een kleinere thuismarkt in vergelijking tot bijvoorbeeld Parijs. Van Genève tot Buenos Aires en van Londen tot Mumbai. Dat is goed voor de reiziger, want het uitgebreide en frequente netwerk van bestemmingen maakt het buitenland makkelijk toegankelijk.’
Schiphol consolideert de tweede plek wereldwijd waar het gaat om ‘hub-connectiviteit’. Dankzij de luchtvaartmaatschappijen is Schiphol een van de best verbonden luchthavens ter wereld. Belangrijk voor het uitgebreide netwerk van Schiphol zijn de transferpassagiers die door KLM en Skyteam partners via de luchthaven worden getransfereerd naar hun eindbestemming. De ‘hub-kwaliteit’ van Schiphol – met een hoge capaciteit van het banenstelsel en het zogeheten one-terminal concept – is hiervoor essentieel. Hierdoor zijn eveneens verbindingen met korte overstaptijden mogelijk.
Ondanks dit succes moet Schiphol zich continu blijven ontwikkelen. Daarom zet de luchthaven vol in op een duurzame ontwikkeling en een goede bereikbaarheid van de Mainport Schiphol. Begin volgend jaar starten de fysieke bouwwerkzaamheden voor de nieuwe pier en niet veel later voor de nieuwe terminal. Daarnaast investeert Schiphol in innovaties als biometrie op de grens, smart assets en mobiliteitsservices. Door digitale contactmomenten goed te benutten komt en blijft de luchthaven in verbinding met reizigers en kan ze hen nog beter van dienst zijn.
*o.a. Freetown, Katowice, San Jose, Graz, Cartagena, Cagliari

Over Amsterdam Airport Schiphol:

Met 63,6 miljoen passagiers en 1,7 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2016 de derde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. Meer dan 100 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 322 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste mainports en hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 65.000 mensen werkzaam. Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Royal Schiphol Group. Royal Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. De ambitie van Royal Schiphol Group is om Schiphol te ontwikkelen tot Europe’s Preferred Airport: de voorkeursluchthaven voor reizigers, airlines en logistieke dienstverleners.
Voor meer informatie: www.schiphol.nl

Share.

About Author

Leave A Reply

*