vrijdag, augustus 7

DIT JAAR WORDT HET ENGELAND, ZORGELOOS VANUIT CALAIS NAAR DOVER

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

POFerries2014Aan de andere kant van Het Kanaal ligt een schitterend vakantiegebied waar iedereen, ook kinderen en jongeren, zich amuseert. Voeg daarbij de overtocht met de P&O ferry vanuit Calais,

de snelste en nog altijd de leukste reisweg richting de White Cliffs of Dover.

 Waar moet ik met mijn kinderen naartoe in Engeland ? Het is de vraag die je niet zelden hoort maar die o zo makkelijk kan beantwoord worden. Na aankomst in Dover kun je alle kanten op maar misschien blijf je wel een dagje in de havenstad. Dover Castle spreekt beslist tot de verbeelding van de kids want de machtige burcht lijkt wel uit een ridderverhaal te zijn geplukt.

Even verderop liggen de witte kalkrotsen die hoog toornen boven de zee en waar je spectaculaire wandelingen kunt maken. Onvergetelijk !

Op safari in Engeland ? Ja, dat kan ! In Port Lympne Reserve in Kent maak je een avontuurlijke tocht tussen wilde dieren van over gans de wereld. Tijdens een jeepsafari kom je oog in oog te staan met giraffes of olifanten. In Port Lympne zijn er ook verschillende overnachtingsmogelijkheden (www.aspinallfoundation.org/port-lympne).P&O

Sinds kort is het vernieuwde Dreamland in Margate terug open. In dit attractiepark is fun verzekerd, voor groot en klein. Een dagje Dreamland betekent avontuur en vooral veel ‘screaming en shouting’ op piratenboten, glijbanen, speedways en hurricane jets (www.dreamland.co.uk).

In Engeland, niet eens zo ver van de aanlegsteiger van P&O Ferries in Dover, reis je van de ene kindvriendelijk plek naar de andere. Er is de leuke stoomtrein van Hythe naar Dungeness en ook Birchington is dichtbij. Daar moet je absoluut het wereldberoemde Powel Cotton Museum bezoeken, gesticht in 1896. De collectie opgezette dieren en fossielen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, is indrukwekkend (www.quexpark.co.uk).

Niet alleen voor kinderen maar ook voor jongeren is Engeland dankzij P&O Ferries dichtbij. Zij die opteren voor een actieve vakantie zitten al van in Dover meteen goed want op een steenworp van de haven kunnen ze een meerdaagse wandeltocht beginnen langs de bekende North Downs Way. Ook voor fietsers is Dover het startpunt van bewegwijzerde routes, onder meer route 2 langs de zuidkust van Engeland tot in Cornwall. Fietsers en wandelaars kunnen bij P&O Ferries inschepen als voetpassagier en bij aankomst in Dover zorgeloos de fiets- en wandelvakantie

starten. Nog mooier, fietsen mogen gratis mee met P&O Ferries !

Het wordt dus een Engelse zomer, voor jong en oud, voor klein en groot.  Daarenboven zijn de tarieven van P&O Ferries uitnodigend: € 64 voor een enkele reis (auto + max. 9 inzittenden) en om het uur vertrekt een ferry in beide richtingen, de klok rond !

Info: www.poferries.com

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*