woensdag, april 8

BOEK REVIEW: Benoit Meeus ‘TATTOO IDENTITY’ (Dragonetti)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

voor afficheIn TATTOO IDENTITY bundelt fotograaf Benoit Meeus zijn sterkste beelden uit de laatste zeven jaren. Het project Ink Id werd in 2007 opgestart. Het boek is een kruising tussen fotografie, tattoos en grafische vormgeving, een verzameling van verschillende mensen met een sprekende identiteit. IMG_1207ok

Dé vraag die altijd gesteld wordt: waarom tattoos? Zeven jaren geleden waren tattoos nog niet zo aanvaard terwijl je ze nu overal ziet, vooroordelen zijn geëvolueerd. Met deze reeks wil de fotograaf twee facetten weergeven die hem intrigeren, het menselijk aspect en de tattoo wereld.

230 mensen uit 28 verschillende landen werden gefotografeerd, zeer uiteenlopende persoonlijkheden, met steeds een ander verhaal, een verschillende achtergrond die bewust aan de verbeelding wordt overgelaten.

IMG_6147okTATTOO IDENTITY heeft alles te maken met openheid en het laten vallen van vooroordelen. Met zijn foto’s wil hij aantonen dat mensen kunnen zijn, wie ze willen zijn.

TENTOONSTELLING:

De tentoonstelling loopt van do 30/10 > zo 30/11
do & vrij 18u > 21u
za & zo 14u > 18u
of op afspraak +32 487 39 51 79
eyeLoco – De Brouwerstraat 5 – Berchem

SLOTSOM:IMG_4852.1ok

Tattoos zijn langzaam maar zeker geëvolueerd van ‘marginaal’ naar sociaal aanvaard. Waar deze kunstvorm vroeger voornamelijk werd geassocieerd met (ex)gevangenen en zeemannen is hij nu breed vertegenwoordigd van huisvrouw tot bankdirecteur.

Dit boek (en tentoonstelling) geeft een overzicht van enkele opvallende dragers van tatoeages uit 28 landen. Opvallend is het gebruik van zwart/wit fotografie in plaats van kleuren, dit geeft het geheel nog net iets meer mysterieus en verhoogt de uitstraling. Alle beelden/modellen zijn stuk voor stuk juweeltjes en ze vertellen inderdaad elk hun eigen verhaal. Leuk is het feit dat dit verhaal niet wordt meegegeven aan de kijker, dus ieder zal voor zich moeten ontdekken en bepalen wat dit verhaal zou kunnen zijn…

_MG_1983Als we de kwaliteit van het beeldmateriaal en het boek bekijken kunnen we enkel hopen dat de auteur en de uitgever een vervolg maken op dit prachtige werk!

Een boek dat niet mag ontbreken in de boekenkast van de tattoo enthousiast maar dat ook zeker niet misstaat in de verzameling van kunst- en fotoliefhebbers! Wie nog de tijd heeft moet zeker de tentoonstelling gaan bekijken.

DVE

copy ZALU

Share.

About Author

Leave A Reply

*